Tutuklanan Başkomiser Mehmet Ede ile polis memurları Enver Anar, Halid Dağ, Abdullah Karabacak, Muhammet Koç, Aydın Alişan ve Mehmet Güneş"in görevi kötüye kullanmaktan 1"er yıldan 3"er yıla kadar hapisleri istendi. Başkomiser Ede"ye rüşvet vermek suçundan da 3 yıldan 10 yıla kadar hapsi talep edildi.
Kelepçe bozuk

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı"nca hazırlanan iddianameye göre Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü"nde görevli Başkomiser Mehmet Ede, 11 Haziran"da bir ekibi uyuşturucu madde ticareti şüphelisi "Abi" lakaplı kişinin yakalanması için Mayadrom"a gönderdi. Polis memurları Enver Anara ile Abdullah Karabacak şüpheliyi yakaladılar. Polisler, Cemal Gür sahte kimliğini kullanan şüpheliye bozuk olduğu için kelepçe takamadılar. Araç da küçüktü. Polis memuru Mehmet Güneş"i arayarak araç getirmesini istediler. Ancak şüpheli araçta yalnız kalınca kaçtı. Başkomiser Ede, şüpheliyi kaçıran polis memurlarına, "Bu olayı kimseye izah edemeyiz" diye kızıp arama talimatı verdi. Şüpheli bulunamadı. Polis memurları o gün olaya ilişkin tutanak tutmadı.

Ertesi gün olaydan bahsetmeden şüphelinin kimliğinin ve ikametinin tespitinin mümkün olmadığı yönünde tutanak tutuldu.

Polise rüşvet teklif etti

Olaydan sonra Başkomiser Ede, lojmanına çağırıp görüştüğü aynı birimdeki Tahkikat Amiri Harun Sever"den Mayadrom"a ekip göndermemesini isteyerek, 1500-2000 dolar rüşvet vermeye çalıştı, "Ben sana iki gün sonra "Abi"nin ismini ve yüklü miktarda para vereceğim" dedi. Ede, savunmasında şüphelinin kelepçe takılmaya çalışıldığı sırada istifra etmek için kapıyı açtığı sırada kargaşa yaşandığını ve bu sırada kaçtığını söylemişti. - hürriyet