ANKARA- CHP MYK üyesi Ali Kılıç, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu"nun kuzeninin, RTÜK Savunma Sekreterliği"ne getirilmesi için RTÜK Başkanı Zahid Akman"ın baskı yaptığını ileri sürmüştü. Bu iddiaya dün hem RTÜK"ten hem de Boyrazoğlu"ndan açıklama geldi. RTÜK"ten yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi:

“Emekli Albay Ahmet Arın"ın RTÜK Savunma Sekreterliği"nden zorla istifa ettirildiği yerine de Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu"nun kuzeni, emekli Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Boyraz"ın atanmak istendiği iddiası tümüyle gerçek dışıdır. Arın, 11 Şubat 2008"de RTÜK"e verdiği dilekçeyle savunma sekreterliğinden ayrılarak "uzman denetçi" olarak atanma talebinde bulundu. 21 Şubat 2008 tarihli RTÜK toplantısında "talebin uygun bulunduğu"na karar verildi. Terörle mücadele konusunda tecrübe kazanmış Emekli Kıdemli Albay Mehmet Boyraz"ın atanması için MGK Genel Sekreterliği"nin "Uygun Görüşü" alınmıştır. Süreç devam ederken Mehmet Boyraz"ın başka bir işe girmesi neticesinde kendi isteği üzerine atamadan vazgeçilmiştir. Ali Kılıç"ın Deniz Feneri dosyasıyla ilişkilendirmeye çalıştığı atama sürecine ilişkin bu iddialar yukarıda ortaya konan bu bilgiler ışığında da görüleceği üzere tamamıyla gerçek dışı olup siyasi ahlaka da yakışmamaktadır. Üst kurulumuza yapılan atamalarda akrabalık ilişkilerinin dikkate alındığı ve sanki bu sayede Deniz Feneri davasına etki edilmeye çalışıldığı iması çirkin ve ahlaksızca bir yakıştırmadır. Bu iddialarla asıl baskı altına alınmaya çalışılan değerli bir hukukçu olan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu"dur. Hukuka yapılmış çirkin bir saldırı, ucuz siyaset örneğidir.”

CHP"li Kılıç"ın iddiası ne?

CHP"li Ali Kılıç, RTÜK Başkanı Zahid Akman"ın Mehmet Boyraz adlı bir kişiyi RTÜK Savunma Sekreterliği"ne atamaya çalıştığını öne sürerek, “Akman, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu"nun kuzeni, emekli Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Boyraz"ı RTÜK savunma sekreterliğine atayabilmek için Savunma Sekreteri Emekli Albay Ahmet Arın"ı istifaya zorladı” iddiasında bulunmuştu.