Memleketi Sivas'a gelerek partisinin İl Başkanı Ahmet Eymir'in oğlu Oğuzhan Eymir ile Rukiye Düzardıç'ın nişanına katılan TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Şener, dil tahsili için bir süredir İngiltere'de olduğunu belirterek, Türkiye'nin siyasetini uzaktan izleme fırsatı bulduğunu belirtti. Demokratik toplumlarda iktidarın eleştirilebildiğini fakat Türkiye'de bunun olmadığını savunan Şener, "Türkiye'de savaş çığlıkları atılıyor ve maalesef tek bir sivil toplum kuruluşu, küçük bir vatandaş grubu, basın, aydınlar savaş çığlıklarının ardından 'Bu yanlıştır, protesto ediyorum' diyemiyor, hiçbir eylem ortaya koyamıyor. Bu ne biçim ülkedir? Türkiye'de demokratik bir ortam olsaydı böyle bir durum yaşanmazdı. Ölü toprağı serpilmiş adeta. Ülkenin geleceği felakete sürüklenirken bile kimse buna tepki gösteremiyor" dedi.

Ortadoğu'daki iç çatışmanın ardından İsrail'in mesafe katedeceğini ve Kudüs'ü Müslümanlardan arındırıp başkent olarak ilan edeceğini iddia eden Abdüllatif Şener, "Nedir şu Ortadoğu'da olup bitenler? Bir başka ülkeyi karıştırmak, NATO'nun askeri güçleriyle birlikte Libya'da vatandaşları katletmek, doğrudan yönetime müdahale etmek? Bu Türkiye'nin yapacağı iş olamaz. Suriye sınırına askeri yığınak yapıyor Türkiye. Neden? Başbakan istedi diye. Ben soruyorum; İsrail uluslar arası sularda sivil bir gemimizi bastı. 9 vatandaşımız katledildi, onlarca vatandaşımız yaralandı, 600 vatandaşımızın eline İsrail kelepçeleri taktı ve dünya televizyonları gözü önünde esir muamelesi yaptı. 80 yıldır Türkiye'nin onurunu, gururunu bundan daha fazla incitecek hiçbir hadise meydana gelmemiştir. İsrail'in bu katliamı karşısında neden sayın başbakan askeri yığınağını İsrail'e karşı göstermedi? Suriye'ye gürlediği gibi neden İsrail'e gürleyemedi? Şimdi Kuzey Afrika'dan Afganistan'a kadar İslam dünyasını karıştıran küresel güçlerin emellerine hizmet etmeyi niçin üstlenmiştir? Küresel güçlerin taşeronluğuna niçin soyunmuştur sayın başbakan?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığına, CHP ile MHP'nin ortak adayı olarak kendisinin gösterileceği iddialarının sorulması üzerine kimseyle görüşmesinin olmadığını ifade eden TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, "Şuanda mevcut milletvekillerinin veya bazı partilerin bu konuda nasıl bir tutum takınacakları konusunda benim herhangi bir değerlendirme yapmamın doğru olmadığı kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şener, Oğuzhan Eymir ile Rukiye Düzardıç'ın nişan yüzüklerini taktı.