"Gabon, Afrika'nın orta-batısında, Atlantik okyanusu kıyısında... Ama çok tanıdık... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün o çok sempatik, o çok insani fotoğrafı nedeniyle tanıdık Gabon'u.

Cumhurbaşkanı Gül'ün kumsalda karşılaştığı bir balıkçı ile içten, samimi sohbetine ilişkin o güzel fotoğraf tüm Türkiye'nin hafızasına kazındı. Ve ben de İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Enformasyon Bakanları toplantısı için geldiğim Gabon'un başkenti Libreville'de hiç tanımadığım ama çok tanıdık o balıkçıyla buluştum..."

Hürriyet yazarı Zeynep Gürcanlı'nın bu satırlarla başladığı yazısında, 45 yaşındaki balıkçı Nyovvor Ayao'nun, Gül'ün söz verdiği tekne motorunun hala gelmediği yönündeki sözleri yer alıyor.

İlk sözlerinin "Cumhurbaşkanınızla görüşmek çok güzeldi" olduğu belirtilen Ayao'nun, Gül'le çektirdiği fotoğrafın Türkiye'de olduğu gibi Gabon'da da etki yarattğı, arkadaşlarının balıkçıya "Türkiye Cumhurbaşkanı'nın arkadaşı" diye seslendiği kaydedilen yazıda şöyle deniliyor.

"...Çünkü teknenin bir motoru yok. Kıyıdan açığa küreklere asılarak gidiyor Ayao teknesiyle. Tabii gücü ne kadar uzağa gitmeye yeterse.

Nitekim, Cumhurbaşkanı Gül'le sohbetinde de bu konunun gündeme geldiğini anlatıyor:

"Cumhurbaşkanı bana 'teknede neden motor yok' diye sordu. 'Alacak param yok' dedim. Ve bana söz verdi; 'Sana en kısa zamanda bir motor göndereceğim' dedi."

Ancak hala gelmemiş bu motor. Nitekim Ayao da rica ediyor benden: "Bir hatırlatabilir misiniz? Eğer tekneme bir motor koyabilirsem, açığa gidebilirim. Çok daha büyük balıklar yakalayabilirim..."