Abdullah Gül"ün 14 Mayıs Cuma günü Aydın"a yapacak olduğu ziyaret 13 yıl aradan sonra Aydın"a bir Cumhurbaşkanının gelmesi anlamı da taşıyor. 13 yıl önce Süleyman Demirel Cumhurbaşkanlığı döneminde ADÜ tarafından kendisine verilen fahri doktoralık unvanını almak için Aydın"ı ziyaret etmişti.
Güvenlik açısından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün ziyaret programı açıklanmazken, Valilik tarafından hazırlanan programın onay için Cumhurbaşkanlığına gönderildiği öğrenildi.
Cuma günü sabah saatlerinde Aydın"da olması beklenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adnan Menderes"in işgal yıllarında Yunanlılara karşı efelerle birlikte mücadele ettiği yılarda kullandığı Adnan Menderes Çiftliğine ziyaret edeceği belirtildi.
Abdullah Gül"ün merhum Başbakan Adnan Menderes"in çiftliğine Adnan Menderes Başkanlığında DP"in iktidara geldiği seçim günü ziyarete edecek olması ise ziyarete farklı bir anlam kazandırıyor.
Abdullah Gül, Adnan Menderes"in çiftliğine ziyaretinin ardından sırasıyla Vali Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Bölge Jandarma Komutanı Tuğgenaral Arif Çetin"i ziyaret etmesi bekleniyor.
Ziyaretlerinin ardından Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin açılışına geçecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 17.00 sıralarında hastanenin açılışını yapacak. Burada bir konuşma yapacağı düşünülen Cumhurbaşkanı Gül"ün 18:00 gibi Aydın"dan ayrılması bekleniyor.
Diğer yandan Aydın programı sonrası Denizli"ye geçmesi planlanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün Denizli programını dün iptal edilmişti.