Teknik direktör Abdullah Avcı, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneğinin  (TÜFAD), Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) desteğiyle Antalya'nın Serik ilçesi  Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlediği TÜFAD Metin Türel Antrenör  Gelişim Seminerinde, "Elit Takımların Maç İçindeki Taktiksel Formasyon  Değişimleri" konulu bir sunum yaptı.
 
Sunumu öncesi moderatör Levent Özçelik'in sorularını yanıtlayan Avcı,  takımının gelişerek yoluna devam ettiğini, Türk futbolunda da önemli gelişmeler  olduğunu aktardı.
 
Avcı, rekabetin keyifli bir lig ortamı oluştuğunu belirterek, "Umarım,  yukarıdaki takım sayısının fazla olduğu bir lig haline geliriz. Rekabet her zaman  kaliteyi getirir. Böyle de olacağına inanıyoruz. Herkes iyi şeyler yapmaya  çalışıyor." dedi.
 
Moderatör Özçelik'in, geçtiğimiz yıllarda Medipol Başakşehir'in  şampiyonluk yarışında olup olmadığını ifade etmekte zorlandığı, bu yıl ise ligin  ilk yarısını 6 puan farkla önde kapatarak iddiasını ortaya koyduğu yorumu üzerine  Avcı, şunları söyledi:
 
"Geçen seneden beri şampiyonluğu ifade ediyoruz. İki sene önce, 33  hafta şampiyonluk hedefimiz olmamasına rağmen yarışın içinde olduk. Geçen sene 34  hafta ligimizin dominant takımlarıyla yarıştık. Bunların hepsi bir deneyim. Bu  sene itibarıyla son üç senedir ilk yarıyı lider bitiriyoruz ama bu sene puan  farkıyla lideriz. İkinci yarı itibarıyla umarım kulübümüz, ekibimiz, oyuncularım  emeklerinin karşılığını alır. Kulübümüzün yapısı umarım diğer kulüplere de örnek  olur. Hem antrenör yetiştirip hem yurt dışına oyuncu satıp hem yarışıp hem de  akademi kurarak örnek olduk. Futbolda da bu yarışın içinde olmak istiyoruz."
 
Sunumunda İngiltere, İspanya, Fransa ve Almanya'daki takımlarından  taktiksel örnekler veren Avcı, takımların dizilişleri ile kaleciyi etkin kullanma  yöntemlerini anlattı.