Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan ile İtalyan firması Myrtha Pools şirketinin proje müdürü Trevor Tiffany ve Avrupa Satış Müdürü Matteo Ferrari arasında, proje hakkında Swissotel"de imza töreni yapıldı.

Abdi İpekçi Spor Salonu içine kurulacak iki geçici havuzdan biri ısınma, diğeri yarış havuzu olacak. Havuzlar 20 Kasım–4 Aralık tarihleri arasındaki süreçte yaklaşık 10 gün içerisinde kurulacak.

Şampiyona sonrasında havuzlar Abdi İpekçi Spor Salonu"ndan alınıp, tek büyük havuz haline getirilip, başka yere kurulacak.

Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "2012 Dünya Şampiyonası"nın provası olarak büyük önem taşıyan Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası"na çok iyi hazırlanıyoruz. Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz Sayın Yunus Akgül"ün destekleriyle ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş"ın değerli iş birlikleriyle, 2010 yılında kültürün başkenti olacak İstanbul"a iddialı ve gerçek bir şampiyona yaşatacağız ve aynı zamanda 2012 Dünya Şampiyonası"