ABD'nin Aşkabat Büyükelçiliği ile Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa düzenleyeceği fuar, yarın kapılarını açıyor. 5 Mayıs'a kadar açık kalacak fuara, 60'ın üzerinde Amerikan şirketinin katılması bekleniyor.

Bu yıl ikincisi yapılacak fuarda, Amerikan ürünleri görücüye çıkıyor. Fuara, Türkmenistan devlet erkanının yanı sıra, ABD hükümetini temsilen yetkililer katılacak. Fuara, Avrupa ve Orta Asya bölgesinde faaliyet gösteren Amerikan şirketleri de davet edildi.

ABD'nin Aşkabat Büyükelçiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Türkmenistan bölgenin en hızlı kalkınan ekonomisine sahip ve enerji sektöründe önemli bir aktördür. Dünyada doğalgaz rezervleri bakımından 4. sırada bulunan Türkmenistan, ekonomisini çeşitlendirme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türkmenistan yabancı yatırımcılar çekerek, ekonomisine son model teknolojileri kazandırmayı hedefliyor." denildi.

Fuar kapsamında Türkmen-Amerikan İş Forumu da düzenlenecek. Forumda iki ülke arasındaki ticaret işbirliğinin geliştirilmesine yönelik konular masaya yatırılacak.

Ayrıca sözkonusu fuarın Amerikan şirketleri için yerel ortak ve distribütör bulmaları için de önemli bir platform oluşturması bekleniyor

Geçen yıl, birincisi düzenlenen Amerikan ürünleri fuarına 60 şirket katılmış ve fuar çerçevesinde 100'ün üzerinde ikili görüşme gerçekleştirilmişti.