ABD’de Harvard Üniversitesi’nden, İşletme Fakültesi Operasyonel Yönetim Bölümü’nde eğitim vermesi için Massachusetts Institute of Technology’e transfer edilen Türk akademisyen Yrd.Doç.Dr. Zeynep Ton’un Bursa’da eczacılık yapan annesi Handan Askeran Ton, "Kızımla gurur duyuyorum. Çocuklarımıza nasihatte bulunmadık, yaşantımızla örnek olmaya çalıştık" dedi. 
 
Dünyada 40 yaş altı en iyi 40 MBA öğretim görevlisi arasında gösterilen Yrd.Doç.Zeynep Ton, ABD’nin en prestijli üniversiteleri arasında yer alan Harvard Üniversitesi’nde ’En iyi eğitmen’ seçildikten sonra aynı bölgede bulunan Massachusetts Institute of Technology’e (MIT) transfer oldu. Yeni dönemde MIT İşletme Fakültesi Operasyonel Yönetim Bölümü’nde ders verecek olan Yrd.Doç.Dr. Zeynep Ton’un Bursa’da eczacılık yapan annesi Handan Askeran Ton, çocuğunun başarısından bir anne olarak büyük gurur duyduğunu söyledi. "HEM ANNE, HEM BİR TÜRK KADINI OLARAK KIZIM BANA GURUR VERİYOR". 
Kostarikalı bir işadamıyla evli olan iki çocuk annesi kızının, Bursa’daki eğitiminde, derslerinin yanı sıra sportif alanda da çok başarılı olduğunu belirten Handan Askeran Ton, "O, ABD’ye gittikten sonra çok başarılı çalışmalara imza attı. Harvard’da doktora yılları, okulda öğretim görevlisi olarak çalışması, geçtiğimiz yıl üniversite tarafından en iyi öğretmen seçilmesi, daha sonra çok önemli bir iş dergisi tarafından dünyanın en iyi 40 yaş altı en iyi eğitmenlerinden biri seçilmesi, hem bir anne, hem bir Türk kadını olarak bana gurur veriyor" dedi. 
 
Kostarikalı işadamı Carlos Gonzalez ile evlenen 2 çocuk annesi kızının, yeni ortam ve öğrenciler ile tanışacağı için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ve geçen ay onları ziyarete gittiğini söyleyen Handan Askeran Ton, "İnsanlar zaman zaman böyle değişiklikler yapmalılar. Ben inanıyorum ki Zeynep, öğretmen olarak oradaki öğrencilerine çok şeyler verecek. Çünkü Harvard’da öğretmenlik yaptığı dönemde, ’Buradan mezun olan öğrenciler dünyada gerek iş hayatında, gerek politikada çok önemli görevlere geliyorlar. Etkili olabiliyorlar. O zaman ben onları başarıları ile diğer insanları nasıl etkileyebileceklerini tıpkı kendimde olduğu gibi öğretmeliyim’ diye yola çıktı" dedi. 
 
ANNE VE BABALARA ÖNERİDE BULUNDU 
Çocuklarının en iyi şekilde yetişmesi için her anne ve baba gibi büyük uğraş verdiklerini söyleyen Handan Askeran Ton, çocuklarından öncelikle kesinlikle yalan söylememelerini, en küçük hatalarını dahi kendileriyle paylaşmalarını istediklerini açıkladı. 
Çocuklarına insan sevgisi ve saygısı aşıladıklarını belirten Ton, "Ülkelerini sevmelerini öğrettik. Biz eşimle çocuklarımıza nasihatta bulunmadık, yaşantımızla örnek olmaya çalıştık. Zeynep prensipli bir çocuktu. İlkokuldan beri kendine küçük de olsa hedef koyardı. Yaşı ilerledikçe bunları büyütmeye başladı ve hedeflerine ulaştı. Kendisi için değil de, ’Diğer insanlar için nasıl faydalı olabilirim? Neler öğretebilirim? şeklindeki düşüncesi kızımın başarısının altındaki gerçektir. Bunda, paylaşım ve insan sevgisi de etkili oldu" diye konuştu. 
(DHA)