Irak'ta savaşan ABD ordusuna mensup bir kadın askerlerin, ordu içinde yaşanan taciz olaylarına dair yaptığı açıklamalar ülkede infial yarattı.

Irak'taki Taji kampında görev yapan yüzbaşı Margaret H White kampta kendisiyle beraber görev yapan ve yakın arkadaşı olan bir askerin kendisine adeta kabus yaşattığını belirterek, söz konusu askerin kendisine sürekli olarak cinsel içerikli notlar yolladığını, kendisiyle ilişkiye girmeye zorladığını ve hatta evli olduğu halde evlenme teklif ettiğini söyledi.

White, adamın bir seferinde kendisini tuvaletin önünde tam 3 saat bekleyerek tehdit ettiğini söyledi.

Olayı üstlerine rapor eden ve adamın ordudan uzaklaştırılmasını sağlayan White, yine de savaşın askerler üzerindeki olumsuz etkisinin benzer olayları yeniden gündeme getirebileceğini söyledi.

White, kendisini asla güvende hissetmediğini söylerken, "bu kampın içinde duş almaktansa, kaosun olduğu sokaklarda gezinmeyi tercih ederim" ifadesini kullandı.

ABD ordusunda yaşanan taciz olaylarında son dönemde ciddi artış görünüyor. Bu durumdan ise en çok kadın askerler muzdarip. Irak ve Afganistan'da görev yapan Amerikalı kadın askerler, savaş ortamının sıkıntıları dışında ayrıca erkek asker arkadaşlarının tecavüz ve cinsel saldırı tehdidi altında yaşıyor./milliyet