Sentier Research LLC'nin ABD Nüfus İdaresi'nin verilerinden derlediği analizine göre Amerikalıların gelirleri Haziran 2009'da başlayan ekonomik toparlanmadan bu yana, Büyük Depresyon'dan beri görülen en büyük resesyon sürecindekinden daha çok düşüş kaydetti.

Araştırma şirketinin analistleri Gordon Green ve John Coder, ABD'deki enflasyondan arındırılmış hanehalkı geliri Haziran 2009'dan bu yana yüzde 4.8 azaldığına dikkat çekti. Medyan hanehalkı geliri 18 aylık finansal kriz döneminde yüzde 2.6 düşmüştü. İki analist, hanehalkı gelirinin Aralık 2007'deki seviyenin yüzde 7.2 altında olduğunu belirtti.

Neredeyse tüm nüfus gruplarının 3 yıl öncekinden daha kötü durumda olduğunu, bazı grupların gelirlerinin ise çok sert düştüğünü belirten Green, "Ekonomik duraklamanın öngörülemez bir döneminden geçiyoruz" dedi.

2009'DAN BU YANA İŞSİZLİK AŞAĞI ÇEKİLEMİYOR

Raporda, saat başı kazançlar ve haftalık ortalama çalışma saatlerinin gelir düşüşlerindeki etkisinin çok ufak olduğu ve bu durumun Şubat 2009'dan bu yana yüzde 8'in altına gerilememiş olan işsizliği aşağı çekemediği vurgulandı.

Çalışma Bakanlığı'nın rakamlarına göre ortalama işsizlik süresi Kasım'da 41 hafta ile rekor kırdı.