Kuveyt'i ziyareti sırasında yerel basına açıklamalarda bulunan Hekim,  İran'ın tek başına ateşe girmeyi kesinlikle kabul etmeyeceği, petrol ihracatının  durdurulmasının çok ağır sonuçları olacağı uyarısında bulundu. Hekim, "ABD-İran  krizinin tırmanışı bölge için büyük bir endişe demektir. Özellikle ABD, İran'a  baskı yapma aşamasından boğma aşamasına geçmiştir." dedi.

İki ülke arasındaki tırmanan gerginlik hakkında uyarıda bulunan Hekim,  "ABD-İran krizindeki tırmanışın etkileri, yaş ve kuru her şeyi yakan, yıkıcı bir  savaş anlamına geliyor." şeklinde konuştu.

Hekim, Kuveyt'in söz konusu gerginliğin hafifletilmesinde önemli rol  oynayabileceğini, Irak'ın da bir çekişme alanı değil barış ve sevgi alanı olmak  istediğini ifade etti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, 5 Mayıs'ta yaptığı  açıklama ile USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Görev grubunun bir bombardıman görev  gücü ile birlikte Körfez'e yönlendirildiğini bildirmişti. Bolton, bu sevkiyatı  İran yönetimine "net ve kesin bir mesaj" olarak nitelemişti.