Korona virüs öncesi en iyi dönemini yaşayan ABD Başkanı Trump , Covid 19 sonrası çöküşe gecen ekonominin seçimleri kaybetmesine sebep olacağını gördü.

Ekonomik dar boğaz,

İşsizlik fonuna başvuran 41 milyon Amerikalı,

İflas için başvuran şirketlerin artması,

İşten çıkarmalar..

Aman tanrım Kasım ayında yapılacak seçimi kazanma ihtimali tehlikeye girdi.

Hooooooop ;  Amerikan Derin Devleti S.O.S çağrısını aldı ve süratli bir şekilde devreye girdi.

Peki ne oldu?

Bunun cevabı dün akşam yayınlanan bir videoda vardı aslında.

Tüm dünyaya hükmeden bir devletin kendi ülkesindeki birkaç gösteriyi bastıramaması mümkün mü? Tabi ki değil.

Minneapolis şehrinde yaşayan beyaz bir Amerikalı kadın tarafından çekilen video da , George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinden sonra tamamı siyahi kadınlardan oluşan grubun bu olayı protesto etmek için barışçıl bir gösteri düzenlediği , gösteriler barışçıl şekilde devam ederken nerden geldiği belli olmayan 6 KİŞİLİK BEYAZ AMERİKALI ERKEK GURUBUNUN KADINLARIN ARASINA GİRİP BARIŞÇIL PROTESTOYU PROVAKE EDEREK İSYANA DÖNÜŞTÜRDÜĞÜNÜ ifade etti.

Peki bunun Amerika’ya ve Trump’a ne faydası var?

Hak aramak için başlayan gösteri yağma, yıkma ve talana dönüştüğünde bundan zarar gören sade vatandaş iktidara sarılır dünyanın her yerinde bu böyledir. Dolayısıyla Covid 19 ‘un ekonomiye verdiği zararı unutturup, Trump’ın tekrar seçilmesini sağlamak için Kaos gerekiyordu ve bu kaos ortamı sağlandı.  

Bu olaylar bize aynı zaman da şunu da gösterdi ki; bir takım kimseler tarafından önemsiz görülen Maneviyatı; insanın kalbinden, hayatından ve ruhundan çıkardığınızda insanoğlunun nasıl vahşi bir hayvana dönüştüğünü Mineapolis’teki olaylarda görüyoruz,

Bir diğer olay; Kapitalist Dünyada Siyasi İktidarları ayakta tutacak gücün insanların ekonomik refahından geçtiğini görüyoruz.

Yine Maneviyattan yoksun kalbi taşlaşmış Siyasi liderlerin kendi iktidarlarını korumak için kendi masum vatandaşlarına dahi zarar verebileceğini ve kendi ülkelerinde sanal kaos ortamı oluşturmaktan çekinmeyeceklerini görmüş olduk.

Ne diyelim ekonomik darboğazla koltuğu tehlikeye giren Trump , Hollywood filmlerini aratmayan bir senaryo ile oluşturduğu kaosla en az iki yıl daha Allahualem hayatlarımızda olmaya devam edecek.

CUMHUR İTTİFAKINA YENİ BİR ORTAK MI GELİYOR

Başkanlık sistemi ile beraber  %50 +1 barajı ile birlikte artık siyaset iki kutuplu bir siyasi döneme doğru gidiyor, ABD örneğinde olduğu gibi Sol kanadı temsil eden Cumhuriyetçiler ve Sağ kanadı temsil eden Demokratlar.

Bu noktada sağ kanadı temsil eden ve milliyetçi muhafazakar bir çizgide yer alan İyi Partinin istese de istemese de bir müddet sonra Cumhur İttifakı kanadında yer alması kaçınılmaz olacaktır. Zira  hitap ettiği halk tabanı, parti tüzüğü ve hayata bakış  noktasında Millet İttifakı ile ortak bir noktada buluşma imkanı bulunmamaktadır. Daha önceki seçimlerde Millet ittifakı ile tek ortak noktası Erdoğan karşıtlığı olan İyi Parti diğer ortakları ile bunun dışında herhangi bir duygusal bağ yakalayamamaktadır.

Milliyetçi ve muhafazakar olan parti lideri Meral Akşener özellikle HDP’nin yer aldığı bir koalisyonun parçası olmayı daha fazla sürdüremeyeceğinden ve yine Türkiye’nin siyasi gerçekleri göz önüne alındığında tek başına %50+1 alamayacağından bir müddet sonra Cumhur İttifakının bir parçası olacaktır öngörüsünü sizlerle paylaşmak istedim.

MİLLİLEŞMEYE DEVAM

Milli silahımız BORA

Milli tankımız ALTAY

Milli Keşif Uydusu GÖKTÜRK

Milli helikopterimiz ATAK

 Milli hava araçlarımız İHA ve SİHA

Millileştirme atağına kalktığımız bu dönemin devamlılığı için, hangi siyasi iktidar gelirse gelsin bu mücadelenin akamete uğramaması için acil olarak millileştirilmesi önem arz eden diğer iki husustan ilki;

Eğitimin Millileşmesi

İkincisi;

Hukukun Millileşmesi

Avrupa’dan devşirdiğimiz eğitim ve hukuk sistemi maalesef yüzyıldır bu topraklarda kanıksanamamış ve memlekette düzeni tesis etmesi beklenirken tam tersi düzensizliğin başlıca sebebi olmuş.

Zira taharet musluğu kullanmayan, evin içinde ayakkabısını çıkarmayan, homosexsüelliği tercih meselesi gibi gören, Kliseleri kapatıp Bar haline getiren, kendi halkının refahı için Afrika ülkelerini sömürmekten çekinmeyen, Avrupalılar dışındaki herkesi ikinci sınıf gören bir medeniyetin ortaya koyduğu eğitim ve adalet sisteminden fayda beklemek İnsanlığa ve İnsan Onuruna hakarettir.

Diyebilirsiniz bunların bilimle ne alakası var ? Şöyle alakası var ; Bu dünyada ilim, bilim ve teknoloji konusunda elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışmalıyız LAKİN; Birde ÖLÜM ve SONRASI denilen bir gerçek var . Dolayısıyla Müslüman olan her birey Hem dünya hem de Ahiret dengesini beraber götürmek zorundadır. Dünyevi ve uhrevi huzur ve mutluluğun kaynağı budur. Vesselam

Milli bir gelecekte görüşmek ümidiyle…