Hava sıcaklıklarında 5 dereceye kadar düşüşler yaşanacak. Orta ve doğu bölgelerinde ise kar yaşamı olumsuz etkiliyor.

Bolu"da gece hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye düşmesiyle Abant Gölü"nün yüzeyi dondu. Abant Tabiat Parkı"nda kar kalınlığı 60 santimetre ölçülürken, karın ağırlığına dayanamayan bazı ağaçlar devrildi. Abant"taki otellerin saçaklarından da 2 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.

Türkiye"nin büyük bölümü, bugün soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Hava sıcaklıklarında 3 ile 5 derece arasında düşüşler yaşanacak.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü"nden alınan bilgiye göre, bugünden itibaren yurdun kuzey kesimleri, İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde hava sıcaklığında 3 ila 5 derece arasında bir düşüş yaşanacak. Marmara ve Karadeniz kıyılarında yağmur geçişleri görülürken, diğer bölgelerde hava parçalı bulutlu ve sisli olacak. Cumartesi günü ise, yağmur Doğu Karadeniz"in doğusuna kayacak. İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde de, soğuk havaya bağlı olarak don ve buzlanmalar görülecek.

Köy yolları kapalı
Haftanın son gününde ise Marmara"nın doğusu, batı ve Orta Karadeniz"de yağmur görülürken, yüksek kesimlerde yağmur, karla karışık yağmura dönüşecek.
Öte yandan kar yağışı nedeniyle yurdun orta ve doğu bölgelerinde toplam bin 744 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Doğu Anadolu"da aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum"da 156, Bingöl"de 113, Erzincan"da 125, Tunceli"de 100, Bitlis"te 38, Iğdır"da 19, Ardahan"da 3 ve Muş"ta 5 olmak üzere toplam 559 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı Ağrı"da 42, Erzurum"da 10, Erzincan"da 14, Kars"ta 20, Bitlis"te 67 santimetre ölçüldü.
Sivas"ta toplam 621 köy yolu ulaşıma kapalı. İl genelinde 82 yerleşim birimiyle haberleşme sağlanamazken, 76 köye elektrik verilemiyor. Kayseri"de kapalı köy yolu sayısı 19.
Orta Karadeniz"de kar yağışı etkisini yitirirken halen Samsun"da 151, Sinop"ta 134, Amasya"da 11 köy yolu kapalı. Doğu Karadeniz"de de kapalı 249 köy yolunu açma çalışmaları sürüyor.
Konya"nın Yalıhüyük ilçesinde de etkili yağmur ve kar yağışının ardından tahliye kanallarının taşmasıyla yaklaşık 20 bin dekar tarım arazisi su altında kaldı.

MİLLİYET