Hastanede görev yapan Kardiyolog Dr. Aydın Çeliker ve ekibi, dünya standartları 90 dakika olan tıkalı olan kalp damarının balon ve stant işlemiyle açma işlemini 70 dakikada başarı ile gerçekleştirdi. Baygın geldiği hastanede kısa sürede sağlığına kavuşan 40 yaşındaki Sami Ateş isimli hasta, hayata yeniden gelmenin mutluluğunu yaşayarak, kendisini iyileştiren doktorlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Hastanenin Genel Direktörü Cemalettin Yılmaz, “Yeni kurulan hastanemizde ilk defa uygulamamıza rağmen operasyon, dünya standartlarından çok çok kısa bir sürede başarı ile tamamlanmıştır” dedi.
Edinilen bilgiye göre Aydın"da yaşayan 40 yaşındaki Sami Ateş, dün gece aniden rahatsızlanarak kalp krizi geçirdi. Yakınları tarafından baygın vaziyette BSK Anka Hastanesi"ne getirilen Sami Ateş"in yapılan ilk muayenesinde kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Kardiyolog Doktor Aydın Çeliker ve ekibi hemen hastanın tıkanan kalp damarını tespit edip operasyona başladı. Durumu oldukça kötü olan, Sami Ateş"in tıkalı olan kalp damarı balon ve stant uygulama operasyonu ile hemen açılarak hastanın kalp atışı normal seviyesine ulaştırıldı.
Uygulamanın hastanede ilk defa gerçekleştirildiğini belirten Kardiyolog Dr. Aydın Çeliker, “Kalp krizlerinde saniyelerin çok büyük önemi var. Hastamız bize geldiğinde kötü durumdaydı. Hemen teşhisi koyup tıkalı olan damarı belirledik. Hastamız hastane kapısından girişinden itibaren operasyonun tamamlanması 70 dakika sürdü. Avrupa ve Dünya standartlarında bu operasyonun normal tamamlanma süresi 90 dakikadır. 90 dakikanın altında gerçekleştirilen operasyonlar başarılıdır. Aydın BSK Anka Hastanesi olarak biz bu operasyonu 70 dakikada başarı ile tamamladık” dedi.
Kısa sürede sağlığına kavuşan Sami Ateş, artık rahatladığını ve bir şeysinin kalmadığını belirterek “Akşam saatlerinde göğsümde bir ağrı hissetmeye başladım. Giderek ağrının şiddeti arttı. Daha sonrasını hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda kendimi hastanede ve ağrılarımı dinmiş olarak buldum. Hastaneye ve doktoruma çok teşekkür ediyorum. Artık daha rahatım” diyerek, kendisini yeniden hayata döndüren sağlık görevlileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.