Aydın Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin proje ortağı bulunduğu ''Dillerin Tadı'' adlı AB Gençlik Projesi kapsamında 29 Eylül'den bu yana Aydın'da bulunan 11 Polonyalı öğrenci, projede yer alan Türk öğrencilerle birlikte, Forum Aydın Zeytinlik Alanda düzenlenen final etkinliğinde halk oyunları gösterileri sundu. 
     Aydın Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akçıl ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların izlediği etkinlikte Aydınlı öğrenciler, gelin alma, kına gecesi ve damat tıraşının da canlandırıldığı halk oyunları gösterisi sunarken, Polonyalı öğrenciler de kendi ülkelerinin folklorik danslarını sergiledi. 
     Proje yöneticisi olarak görev alan İngilizce öğretmeni Emre Köksalküçük, etkinlikte yaptığı konuşmada, proje ile Türk ve Polonyalı öğrencilerin kendi dillerini ve tarihlerini anlatma fırsatı bulduklarını ifade ederek, şunları söyledi: 
     ''Bu proje kapsamında diyaloglar sürecektir. Lehçe ve Türkçe dilleri arasındaki benzerliklerin ve farklılıkların neler olduğu, bu proje sayesinde gençler birbirlerini daha iyi tanıyarak, kendi dillerinde şarkılar söyleyip, dans edecekler. Gençler kendi tarihleri, kültürleri, amaçları ve hayalleri hakkında konuşacaklar. Dil sayesinde daha yakın iletişim kurarak birbirlerinin yaşam tarzları ve kültürleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilecekler.'' 
     Projenin Polonyalı yöneticisi rehber öğretmen Paulina Gortat Gapinska da, gerek kendisinin gerekse öğrencilerin Aydın'ı çok beğendiklerini, Aydın'ın kültürel değerlerini yerinde görme imkanı bulduklarından dolayı şanslı olduklarını dile getirdi. 
     Gapinska, ''Türk dilini de konuşarak Aydın'da gördüklerimizi ve yaşadıklarımızı orada yaşatmak istiyoruz. Bu gençlerimizin Türkiye ile Polonya arasında her birisinin dostluk elçisi olacağına inanıyorum. Aydın ve Aydınlı gençlerle hiç bir zaman ilişkileri koparmadan birbirlerimizin dilinden anlayarak, kültürel ve barış köprüsünün sürmesi için çaba göstereceğiz'' dedi.