Başbakanlığa bağlı Avrupa Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının bünyesinde geliştirilen Ulusal Ajans projelerinden biri olan Leonardo Vinci (Hayat boyu öğrenim) hareketlilik projesi kapsamında; Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin 2008 teklif çağrısı döneminde yapmış olduğu proje, 13 Şubat tarihinde kabul edildi.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ü makamında ziyaret eden Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Erol Balcı ve öğretmenler projeyle ilgili bilgiler vererek destek istediler. Projenin kabul edilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Altungün, belediye yönetimi olarak projenin gerçekleşmesi sürecinde kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı. Bir turizm kenti olan Kuşadası'nda bulunan turistik tesislere nitelikli eleman yetiştiren lise
öğrencilerinin proje kapsamında gidecekleri ülkelerde kendilerini geliştirme fırsatı bulacağına dikkati çeken Altungün, "Turizmde eğitim, nitelikli eleman yetiştirmek açısından büyük önem taşıyor. Kuşadası olarak hem kentimizi hem de tesislerimizi fiziksel olarak hızla güzelleştirmek zorundayız. Ama bunu ancak kaliteli personel ile tamamlayabiliriz. Proje kapsamında yurtdışına gidecek öğrencilerimizin çok şeyler öğreneceğine inanıyorum" diye konuştu.
"AB ülkelerinde konaklama tesisleri ve hizmet kalitesinin incelenmesi" isimli projeye; 40 öğrenci ve 4 refakatçi öğretmen katılacak. Projeye toplam hibe miktarı ise 92 bin 800 Euro. 18 hafta sürecek projede ilk olarak öğrenciler 4 hafta boyunca proje çalışması yapacaklar, daha sonraki 14 hafta boyunca da Almanya, İtalya ve İngiltere'de bulunan otellerde beceri eğitimlerini değerlendirecekler. Bu kapsamda Almanya'ya 10 öğrenci, İngiltere'ye 7 öğrenci ve İtalya'ya 23 öğrenci gidecek.