Naklen yayınlanacak maçlar binlerce kişinin önünde oynanacak. Geleceğin yıldızlarının yetiştiği A2 Ligi'nin çehresi değişiyor. A2 Ligi 18'i Süper Lig'de yer alan kulüpler olmak üzere 37 takımdan oluşuyor. Süper Lig'in önde gelen kulüpleri önümüzdeki sezondan itibaren A2 Ligi'ni canlandırmak için düğmeye bastı. Projeyi Galatasaray 2. Başkanı Adnan Öztürk gündeme getirmişti. Beşiktaş cephesi de bu hamleyle yakından ilgileniyor. A2 Ligi'nde hayata geçirilmesi planlanan bu projeyle alt yapıdaki gençlerin A Takım'a hazır gelmeleri hedefleniyor. Bir de kulüplerin borçlarının çoğalmasının yanı sıra artık transferlere milyonlarca lira vermek yerine alt yapıdan yetişen oyuncularla yola devam etmek istemeleri nedeniyle bu projeye birçok camianın sıcak baktığı gelen haberler arasında.

Seyirci alıştırılacak

Bir de A2 Ligi'nin izleme ortalaması yaklaşık 100 kişiyi buluyor. Bazen hiç seyircinin gelmediği maçlar oluyor. Bu nedenle A2'de oynayan bir futbolcu A Takıma çıkıp 30 bin kişinin önüne atıldığınıda bazı sorunlar yaşıyor.Hamlelerle bu gibi olayların önüne geçilmesi düşünülüyor.

A2 Ligi'nin popüler hale getirmek için hayata geçirilmesi düşünülen projeler

* A2 Ligi'nin artık bir isim sponsoru olacak. Tıpkı Spor Toto Süper Lig gibi.

* Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un A2 takımları basketbol ve voleybolda olduğu gibi "Galatasaray Medical Park, Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş Milangaz gibi isimler kullanabilecek. Bu da sponsorluk anlaşmalarıyla sağlanacak.

* A2 maçları A takımınmaçlarının öncesinde ya da sonrasında oynanacak.

* Karşılaşmaların ekranlara naklen yansıması için bambaşka bir yayın ihalesi yapılacak. Şimdiden 3 televizyonkanalınınbumaçları almak için beklediği belirtiliyor.

* Takımlar forma reklamları alacak.

Proje için tüm kulüpler istekli

Hayata geçirilmesi düşünülen projeninmimarlarından olan Galatasaray 2. Başkanı Adnan Öztürk, tüm kulüplerin istekli olduğunu vurguladı. Öztürk, "Şu anda kimse bu ligle fazla ilgilenmiyor. Önümüzdeki sezon için böyle bir projemiz var. Tüm kulüpler istekli gibi görünüyor. Sanki Süper Lig'de oynanan maçlar zevk mi veriyor! Zaten A2 Ligi'nde 21 yaş üstü 2 oyuncu, 2 yabancı futbolcu oynatma imkanı bulunuyor. Bu proje sayesinde A2 Ligi de Süper Lig gibi olacak" ifadelerini kullandı.

Çim 100 bin TL, yıldız 1 milyon

Beşiktaş'ın altyapıdan sorumlu yöneticisi Sinan Vardar, Rezerv liglerin İngiltere'de başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde başarıyla uygulandığına dikkat çekti. Vardar, "Bunu 10 yıldır söylüyorum. Ancak yabancıların serbest kaldığı bir ülkede altyapıdan oyuncu çıkması imkansız. A2'lerin Süper Lig maçlarından önce maç yapacağı düşünülüyor. Çimlerin zarar göreceği söylentileri var. Sahanın zemini 100 bin liraya değişiyor. Ama bir genç yetişip yıldız olduğu zaman değeri 1 milyon doları buluyor" ifadelerini kullandı

HABER: Orçun ÖZATEŞ-BUGÜN GAZETESİ