7 Ekim 2010 tarihinde, A. U"nun (97), evine giren bir kişi tarafından bıçakla tehdit edilerek küpelerinin alındığı ve tecavüz edildiği iddiasıyla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, çalışmalarını tamamladı.

Ekipler, Pozantı ilçesindeki hırsızlık suçundan yakalanan 4 kişi arasında bulunan M. F. A."nın bu olaya da karıştığını belirledi.

Yaşlı kadının tarif ettiği eşkale uyan M.F.A."dan (20) kan ve sperm örneği alındı. Olay sonrasında yaşlı kadından alınan sperm örnekleri ile yapılan DNA karşılaştırması sonucu zanlının olayı gerçekleştirdiği tespit edildi.

Zanlının olay öncesinde kendisiyle aynı mahallede oturan yaşlı kadını bir süre takip ettiği, yalnız kaldığını belirleyince eve girdiği belirlendi. Eve balkondan giren M. F.A.'nın mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla A. U"yu tehdit ederek küpelerini aldığı ve tecavüz ettiği öğrenildi. Çeşitli olaylardan 47 suç kaydı bulunan zanlının ifadesinde, olay gününü tam olarak hatırlayamadığını söylediği
bildirildi.

Oğullarının kollarında Emniyet Müdürlüğüne gelen A. U, zanlıyı teşhis etti.

Polise verdiği ifadede sanığı daha önce de mahallede birkaç defa gördüğünü belirten A. U"nun olayla ilgili şunları söylediği belirtildi:

"Olay gecesi ses üzerine yataktan kalktığımda karşımda sanığı gördüm. Bıçağı boynuma dayayarak, "kulağını keseyim mi? Küpeleri hemen ver" diye tehdit etti. Küpeleri çıkarıp verdikten sonra da bana tecavüz etti."

A. U, olay günü sabah saatlerinde kendisini ziyarete gelen oğluna durumu anlatmış, ardından polis ekipleri tarafından çalışma başlatılmıştı.

Sorgulanmasının ardından adliyeye sevk edilen M.F.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.