KIRKLARELİ"de askerlik görevini yaparken, çarşı iznine çıktığı gün evinde yalnız yaşayan 94 yaşındaki kadına tecavüz eden 21 yaşındaki Ahmet Şenkara, 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi"nde yapılan son duruşmaya tutuklu sanık 21 yaşındaki Ahmet Şenkara katıldı. Mahkeme heyeti dosyada delillerin tamamlandığını belirterek Cumhuriyet Savcısı İbrahim Can"dan mütalaasını sordu. Savcı Can mütalasında, olay günü sanığın mağdure H.L."nin evine zorla girdiğini belirterek, “Olaydan sonra yakalanan sanık ifadesinde, "yapmış da olabilirim, yapmamış da olabilirim" diyerek bir anlamda suçunu itiraf etti. Mağdurenin vücudundan alınan sperm örneklerinin de adli tıp raporunda şüpheliye ait olduğunun belirlendi, cezalandırılsın” dedi.

Sanık Ahmet Şenkara ise son savunmasında, “Sadece askerliğimi yapmak istiyorum” diye konuştu

Savunmaların tamamlanmasından sonra Mahkeme, sanık Ahmet Şenkara"yı tecavüz suçundan 12 yıl, konut dokunulmazlığını ihlal suçundan 6 ay olmak üzere toplam 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

OLAY NEYDİ?

Kırklareli"de askerlik görevini yapan Ahmet Şenkara, Ağustos 2007 tarihinde çıktığı çarşı izninde eşinden kalan dul maaşıyla geçinen ve tek başına yaşayan 94 yaşındaki H.L."nin evine zorla girerek tecavüz etmiş daha sonra da yakalanmıştı.