Dünyanın en büyük sosyal ağı tarafından yapılan açıklamada, toplam 83 milyon hesabın sahte olduğu ve bunların üç başlık altında sınıflandırıldığı belirtildi. Sahte hesapların çoğunluğunu kopyalanmış hesaplar, sonrasında da kullanıcısı sınıflandırılmamış hesaplar ve öngörülemeyen hesaplar olarak ayrıldığı açıklandı.

İstatistiklere göre Facebook’un aylık aktif 955 milyon kullanıcısının yüzde 8.7’sinin gerçek olamayabileceği bildirildi. Öte yandan hesapların yüzde 4.8’i başka kullanıcılar tarafından kopyalanırken yüzde 2.4’lük kesim sınıflandırılmamış hesaplar, yüzde 1.5’lik kesim de öngörülemez hesaplar şeklinde nitelendirildi.
Facebook’un açıklaması ayrıca bu tür hesapların şirketin işlerine zarar verdiği, reklam verenlerin hesapların sahteliğindeki oranın yüksek olması nedeniyle sosyal ağı tercih etmemesi gibi bir riskin bulunduğunu da vurguladı.

Geçtiğimiz hafta da Limited Press’te yer alan bir haber, Facebook’ta tıklanan reklamların yüzde 80’inin sahte kullanıcılardan geldiğini açıklamıştı.