İzmir'in Limontepe semtinde, şoför Ömer Sağlam ve eşi ev hanımı Reyhan Sağlam'ın kısa süre önce dokuz yavru dünyaya getiren Rottweiler cinsi 'Lina' isimli köpekleri, yan komşuları inşaat ustası Ş.S. tarafından vurularak öldürüldü.
"YERE YIĞILDIĞINI GÖRDÜK"
Limontepe'de oturan inşaat ustası S.Ş., komşuları Ömer Sağlam ve Reyhan Sağlam çiftinin bahçesindeki, 20 gün önce 9 yavru dünyaya getiren, Rottweiler cinsi, 'Lina' isimli 1.5 yaşındaki köpeğe av tüfeğiyle ateş ederek sağ gözünden ve başından vurdu. O sırada bahçede annesi ve babası ile birlikte oynayan evin oğlu Efe Miraç Sağlam (3) da bu dehşete tanık oldu. Ağır yaralanan köpek götürüldüğü veteriner kliniğinde ameliyata alındı ancak kurtarılamadı. Köpeği vuran Ş.S. gözaltına alınıp, adliyeye sevkedildi, ancak ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Reyhan Sağlam, hem kendisinin hem de oğlunun olayın etkisinden kurtulamadığını belirterek, şunları kaydetti: "Lina yavrularını bahçemizde emziriyordu. Bundan bir hafta önce Ş.S., Lina'yı bağlamamızı istedi. Fakat onu bağladığımız zaman yavrularına uzanamayacağını, emziremeyeceğini söyledik, biraz zaman tanımasını rica ettik. Lina'nın onların bahçesine geçme imkanı da yok.Fakat iftar saati bahçede eşimle birlikte çocuğumu oynatırken, birden bir silah sesi duyduk ve Lina'nın yere yığıldığını gördük.
OĞLUM ŞOKA GİRDİ
Daha sonra komşumuz tüfeği bize doğrultu, tehditler yağdırdı. Oğlum olay anında şoka girdi, Lina'nın vahşice vuruluşunu gördü. Lina son derece sakin bir köpekti, çocukların sırtına binmesine bile izin verirdi. Bir komşu nasıl böyle bir şey yapar. Köpeğimin yavruları emzirdiğini biliyordu." (BRK)