Yedisu-Erzurum karayolunun 30. kilometresi Dono Kömü mevkiinde kara saplanan Hasan Genç idaresindeki yolcu minibüsünden uzun süre haber alınamayınca kaymakamlığa haber verildi.

Yedisu İlçe Kaymakamı Mustafa Pala'nın talimatları ile oluşturulan kurtarma ekipleri, akşam saatlerinde harekete geçti. Aralarında vatandaşların da bulunduğu kurtarma ekipleri, Dono Kömü mevkiinde kara saplanan ve içinde 11 yolcu bulunan minibüse gece geç saatlerde ulaştı. Kurtarma ekipleri ve vatandaşlar minibüsü halatla battığı yerden çekerek kurtardı. 9 saat boyunca kurtarılmayı bekleyen biri kadın 11 yolcunun sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Yedisu sınırının ekipler tarafından açıldığını belirten minibüs sürücüsü Hasan Genç, Erzurum ekiplerinin kendi bölgelerinde olan Dono Kömü mevkiinde kar temizleme çalışmaları yapmadıklarını ve her yıl bu mevkide aynı sorunu yaşadıklarını söyledi. Genç, "Yedisu ekibi kendi sınırları ile birlikte Erzurum sınırında bulunan 6 kilometrelik bölümü temizlemiş. Ancak Erzurum ekipleri kendi sınırlarındaki karayolunu tam açmadan geri döndüğü için Dono Kömü mevkiinde kara saplandık. Yolcularımızla birlikte 9 saat boyunca mahsur kaldık. Buradan Erzurum Valisi'ne seslenmek istiyorum. Sürekli bu mıntıka kapalı kalıyor.

Erzurum'dan gelen ekipler kendi bölgeleri olmasına rağmen burayı temizlemeden geri dönüyor. Böyle olunca her yıl bu bölgede sorun yaşıyoruz. Artık bu sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Erzurum ekipleri kendi sınırlarındaki yolu tam olarak açarsa hiçbir sorun yaşamayız" dedi.

Kurtarma ekipleri ile birlikte olay yerine giden Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Daimi Korkar ise Yedisu ilçesinin bütün ihtiyaçlarını Erzurum'dan karşıladığını belirterek yetkililerin bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. Korkar, "Sabah erken saatlerde yola çıkan minibüs saatler geçmesine rağmen gideceği yere varamadı. Kurtarma ekipleri ile birlikte olay yerine gelerek küreklerle yolu temizleyip aracı halatlarla çektik. Minibüs ve içindeki yolcular, kapalı olan 6 kilometrelik yolu 9 saatte geçebildi" şeklinde konuştu.

Battı yerden kurtarılan yolcu minibüsü, gece geç saatlerde Yedisu ilçesine döndü./son haber