İsveç Radyosu'nun haberine göre, İsveç'in Veakjö kentinden Lena Petterson, Kenya Havayolları'na ait uçak ile Hollanda'nın Amsterdam kentindeki Shiphol Havaalanı'ndan Tanzanya'ya doğru yola çıktı. Ancak uçağın havalanmasından kısa bir süre sonra yanında oturan erkek yolcunun sağlık durumunun iyi olmadığını fark eden Lena, yolcunun terlemeye başladığını ve vücuduna kramplar girdiğini fark etti.

Yolcunun sağlık durumunun ağırlaşması üzerine, uçakta bulunan mürettebat yolcuya müdahale etti ve kalp masajı yaptı, ancak bir düzelme olmadı ve yolcunun kalp krizinden hayatını kaybettiği açıklandı.

Ölen yolcunun yanında oturan Lena Petterson, olaydan sonra yerinin değiştirilmesini istedi, ancak uçak personeli uçakta boş koltuk olmadığını, bu nedenle yerini değiştiremeyeceklerini söyledi. Lena, uçakta hayatını kaybeden ve bir battaniyeye sarılı koltuğunda oturtulan yolcu ile birlikte 9 saat Tanzanya'ya kadar yolculuk etmek zorunda kaldı.

İsveç'e döndükten sonra havayolu şirketini şikayet eden ve tazminat isteyen Lena Petterson'a Kenya Hava Yolları, biletinin yarı fiyatı olan 5 bin İsveç kronu (570 avro) vermeyi teklif ederken, ayrıca özür diledi.