İş- Kur Söke Şube Müdürlüğü ile Didim Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü Toplum Yararı Çalışma Programı için alınacak 9 kişilik işçi alımına 8 kişi başvurdu.

Toplum Yararına Çalışma programı kapsamında Didim Belediyesi mücavir alanları içerisinde yer alan Park, Bahçe ve Kıyı Temizliği için 9 kişilik işçi alımı için Belediye Düğün salonunda toplantı ve kura çekimi düzenlendi. Toplantıya Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, İş-Kur Söke Şube Müdürü Yusuf Kıvrak, Didim 2. Noter yetkilileri katıldı. Toplantıya 10’u erkek, 4’ü bayan 14 kişi katılırken, İş-Kur Şube Müdürü Yusuf Kıvrak Toplum Yararına Çalışma programının Didim’de ilk kez yapıldığını belirterek “Didim’de ilk kez yapılacak bu program kapsamında 9 kişi alınacak. Alınacak işçiler 90 gün çalışacak, tam sigorta yapılacak ve Asgari ücret verilecek. Haftada 45 saat çalışılacak, Cumartesi günü öğleye kadar Pazar günü ise tam gün izinli olacak. Özel izinlerde sözleşmede belirli; 1. derece akrabaların ölümü ya da belgeli sağlık raporu durumunda izinler alınacak. İşler ise temizlik işi; Belediye mücavir alanları içerisinde belediyece gösterilen park, bahçe ve kıyı temizliği işi yapılacak.2 Nisan’da iş başı yapılacak ve 30 Haziran’da iş sona erecek” dedi.

“ÇALIŞAM ŞARTLARI OKUNDU SALON TERK EDİLDİ”
Çalışma koşullarının açıklanmasının ardından toplantıya katılan 4 bayan ile bazı erkeklerin salonu terk ettiği görüldü. Ardından toplantıya katılan 8 erkek imza atarak çalışma işe alınırken başvuran personel sayısı alınacak sayının altında kaldığından kura çekimi yapılmadı.
“İŞSİZLİK YOK MESLEKSİZLİK VAR
Başvuru sayısının az olmasının nedeniyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan İş-Kur Söke Şube Müdürü Yusuf Kıvrak “Türkiye’de bir işsizlik yok mesleksizlik var. İkinci olarak iş beğenmeme var. Gördüğünüz gibi de yani; bu İş vasıfsız bir iş mesleğe gerek yok ama maalesef iş beğenmeme var. Söke’de bu sorun var. Mesleksizlik büyük sorun. Kayıtlarımızın yüzde 46’sı vasıfsızdır” diye konuştu.