Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulu soy"un yaklaşan Kurban Bayramı tatil süresinin uzatılmasının son dakikaya bırakılmaması ve Bakanlar Kurulu"nca bir an önce karar verilmesi yönündeki açıklamasına Kuşadası"ndaki turizmcilerden destek geldi. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ile turizmciler ve Kuşadası esnafı, kararın son dakikaya bırakılmadan erken açıklanmasının rezervasyonlara olumlu yönde yansıyacağını söylediler.
Ramazan Bayramı"nı yüzde 90 doluluk ile geçiren Kuşadası"nda şimdi hedef Kurban Bayramı. Kurban Bayramı tatilinin de Ramazan Bayramı gibi 9 güne çıkartılmasıyla aynı başarının yakalanacağına inanan Kuşadalı turizmciler, TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy"un tatilin 9 güne çıkarılmasının erken açıklanması yönündeki talebine destek vererek, Bakanlar Kurulu"nu erken davranmaya çağırdı. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan “Kurban bayramı aynı zamanda da tatil imkanı demektir. Turizmciler için ancak bir handikap var. Tatilin süresi belli değil. Bakanlar Kurulu bu kararı bir an önce açıklaması ile tatile çıkacak vatandaşlarımızda planlaması yapmış olacak ve rezervasyonlara başlayacak. Son dakika kararları vatandaşların tercihlerine tam anlamıyla yansımıyor. Tatilin uzatılması kararının bir an önce açıklanması turizme olumlu yönde yansıyacak” dedi.
Turizmciler ve Kuşadası esnafı da kriz ortamı nedeniyle esnafın ve otelcilerin büyük sıkıntı yaşadığına dikkati çeken Akdoğan, “ Kriz ortamında 9 güne çıkarılacak tatil süresi hem otelcilere hem de esnafa olumlu bir katkı yapacak. Bu nedenle Bakanlar Kurulu tatil konusundaki kararını erkenden açıklamalı ve tatile çıkacaklar da planlamasını buna göre yapmalı. Son dakika kararları turizme zarar veriyor “ diye konuştu.