Bu sezon art arda 4 maç kazanan ilk ekip olan Manisaspor, 16'ncı sıraya kadar gerilediği ligde, peş peşe gelen galibiyetlerle 5'inci sıraya yükseldi.
 
Ligde ilk 4 hafta galibiyetle tanışamayan Manisaspor, bu süreçte 1-1 beraberliklerle sonuçlanan Trabzonspor ve Fenerbahçe maçlarında sergilediği oyunla beğeni toplarken, 1-0 kaybettiği Orduspor ve kendi sahasında 2-0 yenildiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmalarında beklenen futbolu sahaya yansıtamadı.
 
5'inci haftada Samsunspor'u deplasmanda 2-1 yenmeyi başararak ilk galibiyetini elde eden ve çıkışa geçen "Tarzanlar", daha sonra kendi evinde Kardemir DÇ Karabükspor'ü 2-1, deplasmanda Eskişehirspor'u 2-0 ve dün akşam da Manisa'da Ankaragücü'nü 2-0 mağlup ederek, dört haftada 12 puan elde etmeyi başardı.
 
Ankaragücü'ne Yiğit Gökoğlan damgası
 
Manisasporlu Yiğit Gökoğlan, 56. dakikada oyuna girdi.
 
61. dakikada gol kaydeden Yiğit Gökoğlan, 62. dakikada sarı kart gördü. İki dakika sonra ise Yiğit Gökoğlan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Böylece Yiğit oyunda kaldığı 9 dakika'ya 1 gol, 1 sarı ve 1 kırmızı kart sığdırmış oldu.
 
Ahmet İlhan Özek'in başarısı
 
Manisaspor'da, geride kalan 8 haftada genç oyunculardan 23 yaşındaki Ahmet İlhan Özek asistleriyle dikkat çekti. Dünkü maçta Yiğit Gökoğlan'a gol pasını veren Ahmet İlhan Özek, bu sezon ligdeki 3'üncü asistini yaptı.
 
Daha önce Kardemir Karabükspor ve Samsunspor maçlarında da birer gol pası veren genç oyuncunun, Eskişehirspor'a attığı bir golü bulunuyor.
 
Kırmızı kartlar
 
Manisaspor'da geride kalan haftalarda kırmızı kart gören oyuncuların fazlalığı da dikkati çekiyor.
 
Trabzonspor maçında İsaac, Fenerbahçe müsabakasında Nizamettin, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında Simpson ve dün de Ankaragücü maçında Yiğit Gökoğlan, bu sezon takımını eksik bırakan oyuncular oldu.
 
Manisaspor, 30 Ekim Pazar günü saat 15.00'te, Bursa Atatürk Stadı'nda Bursaspor'a konuk olacak.