Söke Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca 2010 yılında, Söke'deki 9 bin 430 kişiye toplam 51 milyon 80 bin 730 TL yardım yapıldığı bildirildi.
Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı olarak 2010 yılında da muhtaç vatandaşlara yardımlarının sürdürdüğünü belirterek, ''Yardımlarımız vatandaşın ihtiyacına yönelik olarak değişik şekillerde devam etti. Eğitim, sağlık, nakit, gıda, barınma, afet yardımı, giyim, yakacak yardımlarının yanı sıra, gelir getirici proje yardımı, fidan alımı yardımları da yapıldı'' dedi.
Kaymakam Mehmet Demirezer, vatandaşa yapılan 1 milyon 80 bin TL'lik yardımın içinde bin 500 ton kömür yardımının bulunmadığını, kömür yardımının doğrudan Başbakanlık tarafından Türkiye Kömür İşletmeleri'ne ödendiğini söyledi.
2010 yılı Aralık ayı içinde Bağarası Beldesi'nde yaşanan sel felaketinde cadde ve sokakların tahrip olduğunu, konutları su bastığını belirten Demirezer, ''Bağarası beldesinde vatandaşlarımız perişan oldu. Vatandaşın yarasını sarmak amacıyla 93 kişiye 80 bin 500 TL'lik afet yardımı yapıldı. Yakacak yardımını çıkarırsak 6 bin 430 kişiye toplam 1 milyon 80 bin 730 TL'lik yardım yapıldı. Buna 3 bin kişiye yapılan bin 500 ton kömür yardımını da eklersek yardım miktarının daha fazla olduğunu görürüz'' diye konuştu.