İstanbul'da Halkalı'da 7, Yenibosna ve Eyüp'te birer otomobil kimliği belirsiz kişilerce benzin dökülerek ya da molotof kokteyli atılarak yakıldı. Araçlar kullanılamaz hale geldi.Küçükçekmece, Halkalı 1. Etap Klimalı Konutlar 3. Sokak'ta bulunan konut otoparkı içerisinde bulunan 7 otomobil, motosikletle gelen 3 kişi tarafından benzin dökülerek ateşe verildi.

Alev alev yanan otomobilleri gören bir polis memuru, havaya ateş ederek vatandaşları uyandırdı. Otoparkta otomobillerin alev aldığını fark eden vatandaşlar, kendi imkanlarıyla yangına müdahale etmeye çalışırken, ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan otomobilleri tamamen söndürdü.

Yanan araçlardan birinin sahibi, parktaki otomobillerin yanmaya başladığını gören polis memurunun havaya ateş ederek kendilerini uyandırdığını söyledi. Eylemi motosikletli 3 kişinin gerçekleştirdiğini belirten görgü tanığı, "Polisin 2 kişiyi yakaladıklarını söylediler, ancak ne kadarı doğru bilmiyorum. Polisin havaya ateş açması sonucu, komşularla birlikte uyanarak, yangına müdahale ettik" dedi.

Kendisinin de polis memuru olduğunu söyleyen bir bayan ise, "Yeter artık, bu son olsun. Benim aracım yakılmış, önemli değil, vatan sağolsun. Onlarca araç yaktılar. Bunlara karşı gereken müdahale yapılacak" diyerek, tepkisini dile getirdi.

Olay yerine çok sayıda polis ekibinin yanında Özel Harekat timlerinin de sevk edilmesi dikkat çekti. Olay Yeri İnceleme ekipleri, araç üzerindeki kimyasal maddeleri tek tek toplayarak, incelemek üzere kriminal laboratuara götürdü.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Diğer bir kundaklama olayı ise sabah saatlerinde Yenibosna'da meydana geldi. Zafer Mahallesi Yüksel Caddesi üzerinde bulunan kapalı garajdaki bir araç üzerine yanıcı madde dökülerek kundaklandı. Yanan otomobil itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken araç kullanılamaz hale geldi.

Aynı saatlerde kundakçılar Eyüp Piyer Loti İdris Köşkü Caddesi üzerinde bulunan Adam Kaya'ya ait 34 TG 5418 plakalı şahin marka aracı molotof kokteyli atarak ateşe verdi. Aracı kundaklanan Kaya olaya tepki göstererek, "25 yıllık öğretmenim, vatan sağolsun" dedi. Olay sonrası araç kullanılamaz hale geldi.

16 günde 54 araç yakıldı

16 gün içinde İstanbul genelinde 54 araç kundaklandı. Araçları kimlerin yaktığı hala bilinmezken, polis, kundaklama olaylarıyla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürüyor.


İstanbul polisi alarmda

Son günlerde yaşanan otomobil kundaklama ve patlama olayları nedeniyle alarma geçen İstanbul polisi, akaryakıt istasyonu, ana cadde ve ara sokaklarda asayiş uygulaması yaptı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı tüm birimler, 20.30-23.00 saatleri arasında il genelinde asayiş uygulaması yaptı.

Son günlerde araç kundaklaması, ses bombalı ve molotof kokteylli saldırıların artması üzerine özellikle akaryakıt istasyonlarına yönelik asayiş çalışması yapıldı. Akaryakıt istasyonlarına pet şişe ile akaryakıt verilmemesi talimatı verilirken, gelen araçlarının sürücülerinin de üstü arandı. Ana cadde ve sokaklardaki araçlar da durdurularak bagaj ve araç içerisinde aramalar gerçekleştirilirken, durumundan şüphelenilen şahısların GBT'sine (Genel Bilgi Tarama) bakıldı. Uygulama sırasında çok sayıda motorize, sivil ve üniformalı polis ekibi görev aldı.

Yaşanan son olaylar sonrasında bu tür uygulamaların sıklaştırılarak devam edeceği öğrenildi.

Erdoğan "Cezasız kalmayacak"

Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, kundaklama olaylarıyla ilgili olarak gerekli önlemlerin alınacağını belirterek, “Araçların sahiplerinin ne günahı var. Bu araçları yakan insanları bağışlamak olur mu? Benim vatandaşımın canına ve huzuruna kastedenlere güle güle diyemeyiz” dedi.