Macaristan'da "Hırsızlar Kraliçesi" ya da "Uçan Gizella" olarak tanınan 86 yaşındaki "Gizella nine", hırsızlık yaptığı gerekçesiyle çıkarıldığı mahkeme tarafından 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

86 yaşındaki Gizella Sandorne Kosztor, 2011'de girdiği bir evden altın ziynet eşyaları çalarken, polis tarafından yakalanmış ve gözaltına alınmıştı.

Macaristan'ın Szeged kentindeki mahkemede görülen davada hakim, "Gizella nine"yi 3 yıl hapis cezasına çarptırmış, dava bir üst mahkemeye sevk edilmişti.

Üst mahkemede hakim, "hırsız nine"nin çok yaşlı olduğunu belirterek, 3 yıllık cezayı 1 yıla indirdi. Şimdiye kadar yüzlerce kez yakalanan Kosztor, çıkarıldığı mahkemelerce 23 kez, toplam 40 yıl hapis cezasına çarptırılmış, 22,5 yıl hapis yatmıştı.

Macaristan'da 1950'li yılların başında başkent Budapeşte'den iç hat uçak seferleriyle sabah saatlerinde diğer şehirlere uçan, gittiği yerlerde evleri soyduktan sonra akşam uçakla geri dönen Gizella Sandorne Kosztor'a, Macar Emniyet Müdürlüğü tarafından "Uçan Gizella" lakabı takılmıştı.

En son işinde yakayı ele veren "Gizella nine" polislere, emekliliğe niyetli olmadığını söylemişti.