İNTERNET Andıcı' davası kapsamında tutuklanan Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun,  dava konusu olan Genelkurmay'a ait internet sitelerinden birinin kurulmasında, eski Milli Savunma Bakanı (MSB) Vecdi Gönül'ün de imzasının bulunduğuna dair bir belgeyi mahkeme sunmasıyla başlayan tartışma sürüyor.

Çubuklu'nun avukatlarının bu belgeden yola çıkarak, 'Site kurmak suçsa Bakan neden imzaladı?' diyerek göndermede bulunduğu Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül'ün bu konuda mahkemeye daha önce bilgi verdiği ortaya çıktı.

AKŞAM'a konuşan Vecdi Gönül, Milli Savunma Bakanlığı döneminde mahkemenin talebi üzerine konuyla ilgili yazılı bilgi notu gönderdiklerini belirterek şunları söyledi:

'İnternet kurulmasını sağlayan alet, Bakanlığımız tarafından satın alınmıştı. Genelkurmay'ın bütün malzemeleri gibi server da Genelkurmay hizmetlerinde kullanılmak amacıyla, onların talebiyle bizim tarafımızdan satın alınmıştı. Bu bizden istenmişti. Bilgisayarlar alınırken bunu da almışız.

Ben, 8 senede 85 bin ihale yaptım. Bu da onlardan biri. Dolayısıyla, söz konusu satın almanın dışında, kurulan sistemin içeriğinden bilgi sahibi olmamız mümkün değildir. Mahkemeye verdiğimiz bilgi de budur. Mahkeme benim Bakanlığım döneminde bunu sordu, arkadaşlarımız da bu konuda mahkemeye resmi bilgi verdiler.'

AKŞAM