Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, 800 sayfalık savunma hazırladığını söyledi. Alemdaroğlu, el ele tutuştuğu eşiyle birlikte cezaevine girdi.Silivri Cezaevi'nde bugün görülecek Ergenekon davası öncesi çok sayıda sanık yakını, İşçi Partililer, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, Türkiye Gençlik Birliği (KGB) üyeleri ve Cumhuriyet Gazetesi okurları destek için ceza evi önüne geldi. "Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye" yazılı pankart açan grup üyeleri ellerinde Türk bayraklarıyla çeşitli sloganlar attı.


Cezaevine gelmek için bazı İşçi Partili ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, TEM Otoyolu Mahmutbey Gişeleri'nde buluştuktan sonra konvoy halinde cezaevine hareketi etti.Ergenekon davası tutuksuz sanıklarından İstanbul Üniversitesi eksi Rektörü Kemal Alemdaroğlu eşiyle birlikte ceza evine geldi. Ceza evi girişinde basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Kemal Alemdaroğlu'na soru sormak isteyen basın mensupları izdiham oluşturdu. Soruları kısaca yanıtlayan Alemdaroğlu, kendisine gösterilen ilginin sanki dünya savaşı katiliymiş gibi muamele edildiğini söyledi.



Davanın tutuksuz sanığı Kemal Alemdaroğlu da, sabah saatlerinde cezaevine geldi. "Dünyada ilk defa böyle bir komedi yaşanıyor." diyen Alemdaroğlu, kendilerinin Anayasa ve sayalar dışında hiçbir şey yapmadıklarını öne sürdü. Rektörlük döneminde yasalara uygun hareket ettiğini savunan Alemdaroğlu, "Bundan dolayı suçlanıyorsak gerisini ülke yönetimi düşünsün." şeklinde konuştu. Mahkemeye sunulmak üzere 800 sayfalık savunma hazırladığını dile getiren Alemdaroğlu, eşiyle el ele tutuşarak cezaevine girdi.