Hemen önünde ise daha yürümeyi bile öğrenememiş bir bebek. Birbirlerini son defa göreceklerinden habersiz. Bu fotoğraf sayesinde 80 yıl sonra kız kardeşini bularak hasret giderdi.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yaşayan kız kardeşler Marianne ve Ilse-Ruth 80 yıl sonra birbirlerini buldular. Marianne 2 ve Ilse-Ruth henüz 1 yaşında iken anneleri tarafından evlatlık verildi çünkü anneleri yeniden evlenmiş ve koca çocukları istemiyordu. Küçük yaşta ayrılmak zorunda kalan kardeşler tam 80 yıl sonra karşılaştı. Yeniden bir araya geldiklerinde birisi 82 diğeri ise 81 yaşındaydı.

Büyük kardeş Marianne, küçük kardeşi Ilse-Ruth neredeyse bir asır sonra gördükten sonra ilk tepkisi şu oldu: "Bütün yaşamım boyunca seni bir defa daha görebilmek için hergün dua ettim." Beyaz saçlı iki kadın birbirlerine sarılarak mutluluk gözyaşı döktü. Kardeşleri yeniden birbirine kavuşturan ise Marianne'nin 31 yaşındaki torunu Bernd oldu. Bernd kardeş hasreti çeken babaannesinin en büyük dileğini yerine getirmek için Ilse-Ruth'u dedektif gibi aramaya başladı. Bir yıl sonunda başarıya ulaşan Bernd, iki kız kardeşi ölmeden önce bir araya getirmeyi başardı.

Şu anda 82 yaşında olan Marianne bir çiftçi aile tarafından büyütüldü. Evlendikten sonra 6 çocuk sahibi olan Marianne'nın 13'de torunu bulunuyor. Ilse-Ruth ise Berlin'de bir aileye evlatlık gitti. 1950 yıllarda aile Kanada'ya göç etti. Yaşlı kadın bu ülkede evlenerek 3 çocuk ve 4 torun sahibi oldu.

DÜNYADAN KISA KISA...

AFGAN GAZETECİ SERBEST
Amerikan ordusu tarafından iki gün önce Afganistan'ın doğusunda bir operasyon sırasında gözaltına alınan Afgan gazeteci serbest bırakıldı. 27 yaşındaki gazeteci Norah Jan Bahir, kendisiyle birlikte gözaltına alınan 2 kardeşinin de serbest bırakıldığını açıkladı. Söz konusu 3 kişi, Host yakınlarında Amerikan askerleri tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltındayken yaşadıklarıyla ilgili ayrıntı vermeyen Bahir, Amerikan askerlerinin, yanlış istihbarat üzerine kendisini gözaltına aldığını anlayınca özür dilediklerini de kaydetti.

İSVEÇ NÜKLEER ATIKLARINI 100 BİN YIL SAKLAYACAK
İsveç'te nükleer atıkların 100 bin yıldan fazla süre saklanacağı dünyanın ilk nükleer atık tesislerinden birinin yapılacağı bildirildi. Bu projeden sorumlu İsveçli şirketten yapılan açıklamada, bu ultramodern tesisin, Stockholm'ün 200 kilometre kuzeyinde Östhammar yakınlarındaki Forsmark'ta inşa edileceği belirtildi.
Nükleer atıkların, yerin 500 metre altında bakır sandıklarda saklanacağı tesisin inşaatına 2016'da başlanması, açılışının ise 2022-2024 yılları arasında yapılmasının planlandığı kaydedildi. İsveç'te elektrik üretiminin yüzde 45'inin karşılandığı on kadar nükleer reaktör bulunuyor.

RUS TURİZMCİLER: TÜRKİYE'DE OTEL FİYATLARI ARTTI
Rusya'nın İnterfaks haber ajansı, "küresel ekonomik krize rağmen Türkiye'de otellerin Avro'daki yükselişe paralel olarak fiyat yükselttikleri" yönündeki Rus turizmcilerin eleştirisine yer verdi. Ajansın konuyla ilgili haber-yorumunda, ekonomik kriz döneminde Türkiye'deki otellerin sadece Ruslar için değil, birçok Batılı turist için de en hesaplı merkezlerden biri olduğu belirtilerek, "Ancak diğer rakip ülkelerden farklı olarak Türkiye fiyatları düşürmeye niyetli görünmüyor. Rusya'da faaliyet gösteren turizm operatörleri, Türkiye'nin bu sezonun tur fiyatlarını çok erken açıkladığını belirtiler" denildi. Haber-yorumda, Yunanistan ve Bulgaristan gibi ülkelerin fiyatlarını pazarın koşullarına göre düşürmesine rağmen Türkiye'nin yüksek fiyatlardan vazgeçmediği görüşü dile getirildi.

HÜrriyet