Kıbrıs’ta vatani görevini yaparken ‘Disko’ olarak tabir edilen disiplin koğuşunda işkence gördüğü iddia edilen asker 2,5 ay hayata tutunabildi. İşkenceden beyninde ve iç organlarında hasar oluşan Uğur Kantar, GATA yoğun bakım ünitesinde can verdi. Terhisine 1 hafta kala gördüğü işkenceden dolayı komalık olan ve 80 gündür Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi’nin yoğun bakımünitesinde tedavi gören er Uğur Kantar, hayatını kaybetti.

KELEPÇEYLE BAĞLANDI

Kıbrıs’ta 28. Tümen, 61. Alay, 3. Tabur, 9. Bölük’te uzun dönemer olarak (90/2 tertip) askerliğini yapan Uğur Kantar, 1 Ağustos’ta terhis olacaktı. Ancak ailesine kavuşmasına 1 hafta kala maruz bırakıldığı işkence sonu oldu. Önce içtimaya geç kaldığı gerekçesiyle Disko’ya alınan Kantar, burada işkenceleremaruz kaldı. Feci şekilde dayak yiyen Kantar ardından sandalyeye bağlanarak temmuz güneşinin altında saatlerce tutuldu. Fenalaşması üzerine hastaneye kaldırılan Kantar, durumunun ağırlaşması üzerine 25 Temmuz’da ambulans uçakla Ankara GATA’ya kaldırıldı. Beyninde ve iç organlarında hasarmeydana gelen ve uzun süre susuz bırakıldığı için böbrekleri tahrip olan Kantar, yoğun bakımdaki hayatmücadelesini önceki akşam kaybetti.

HESABI SORULSUN

Talihsiz erin babası Aydın Kantar, ölümhaberi ile yıkılırken sorumluların hak ettikleri cezaya çarptırılması için sonuna kadar mücadele vereceğini söyledi.Olayın ardından İstanbul’daki manav dükkanını kapatarak Ankara’ya giden Aydın Kantar, hastanede oğlunun iyileşmesi umuduyla bekledi. Acı haberle yıkılan Kantar, “Çocuğumun durumunu Allah’a havale ediyorum. Ama bu dünyada da bu işin peşini bırakmayacağım. Sorumluların adalet önünde hesap vermesi için elimden geleni yapacağım. Yetkililer bunun hesabını sorsun” dedi.

BU HANGİ VİCDANA SIĞAR

Aydın Kantar, çocuğunun önceki akşam 9 gibi vefat ettiğini söyledi. Oğlunun bir arkadaşıyla münakaşa ettiği için cezalandırıldığını belirten Kantar, şöyle konuştu: “Diğer askere çarşı iznine göndermeme cezası vermişler. Ama benim oğlumu 7 gün işkencede tutarak su dahi vermemişler. Böbrekleri, ciğeri iflas etti. Haşlanmış suyun altına koyarak yarım saat boyunca iki kişiye dövdürtmüşler. Bunu hangi vicdan, hangi insan yapar. Naziler bile bu kadarını yapmadı. İki psikopat asker çocuğumu öldürdü. Böyle vahşet görülmemiştir.” Hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini kaydeden Kantar, cenazeyi bugün defnedeceklerini dile getirdi.

İki kişi tutuklu

Başına ağır cisimlerle vurulan Kantar, aynı gün sandalyeye kelepçe ile bağlanarak güneşin altında saatlerce susuz bırakıldı. Bu halde iken de dövüldü. Kantar’ın komalık hale geldiği 28. Tümen’in komutanlığını Tümgeneral Berkay Turgut, Tabur Komutanının Binbaşı Doğan Aydın, Bölük Komutanının ise Üsteğmen Serdar Akdemir olduğu öğrenildi. Olayla ilgili askeri savcılık 37 kişinin ifadesini alırken iki asker gardiyan da tutuklu bulunuyor.
bugün