ANTALYA'nın Kemer İlçesine bağlı Beldibi Beldesi'nde marketçi 50 yaşındaki Nuri İlaslan, 8 yıldır taciz ettiği kızı 25 yaşındaki Rukiye İlaslan'ı kaçırmak için markete gelen 48 yaşındaki İsmet Yozcu"yu elindeki 14'lü tabancayı alıp üzerine bir şarjör boşaltarak öldürdü. Seken kurşunlardan birinin 27 yaşındaki oğlu Fatih'e isabet ettiğini gören Nuri İlaslan kalp krizi geçirdi.
Beldibi Jandarma Karakolu'nun karşısındaki Bahçe Market"in sahibi Nuri İlaslan'ın yanında kasiyerlik yapan kızı Rukiye İlaslan"ı sürekli taciz ettiği ileri sürülen İsmet Yozcu, dün saat 17.00 sıralarında markete geldi. Tabancasını çeken İsmet Yozcu, Rukiye İlaslan'ı kaçırmaya kalkıştı. Müdahale eden Nuri İlaslan ve oğlu 27 yaşındaki Fatih İlaslan, İsmet Yozcu'ya engel oldu.
Karşıdaki karakoldan olayı görüp gelen jandarmalar kavgaya müdahale ederken kargaşa sırasında marketçi Nuri İlaslan, kızını kaçırmaya kalkışan İsmet Yozcu'nun elindeki 14'lü tabancayı kaptı. Namluyu İsmet Yozcu'ya çeviren Nuri İlaslan, şarjördeki kurşunlar bitene kadar ateş etti. İsmet Yozcu olay yerinde yaşamını yitirirken, seken kurşunlardan birinin bacağına isabet eden oğlu Fatih'in yaralandığını gören Nuri İlaslan kalp krizi geçirdi.
Çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra kalp krizi geçiren Nuri İlaslan Kemer Devlet Hastanesi'nde, bacağından yaralanan oğlu Fatih de Antalya Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Çalışmadığı ve bekar olduğu belirtilen ölen İsmet Yozcu'nun cesedi de Antalya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

8 YILLIK TACİZ

Olayın şokunu üzerinden atamayan Rukiye İlaslan, İsmet Yozcu"nun kendisini ilk defa 8 yıl önce, hiç tanımamasına rağmen telefonla arayarak evlenmek istediğini söylediğini anlattı.
Yozcu'nun sık sık kendisine telefon edip “Seni çok seviyorum ve seninle evlenmek istiyorum, benimle evlenmessen seni kaçıracağım” dediğini söyleyen Rukiye İlaslan, sabıkası olduğunu öğrendikleri Yozcu"yu daha önce defalarca jandarmaya şikayet ettiklerini de belirtti. Rukiye İlaslan, Yozcu'nun daha önce de kendisini defalarca kaçırmaya kalkışması nedeniyle hakim karşısına çıktığını ve her defasında serbest bırakıldığını ileri sürdü.
Marketin önünde toplanan çevre sakinleri, İsmet Yozcu"nun 8 ay önce pompalı tüfekle girdiği marketten elinde üzerine eter dökülmüş pamuğu kullanarak Rukiye İlaslan"ı bayıltıp kaçırma girişiminde bulunduğunu, ancak çevredekilerin müdahalesi üzerine olay yerinden kaçtığı söyledi. Yozcu"nun adli gözetim cezası alarak serbest bırakıldığı, serbest kaldıktan sonra da Rukiye İlaslan"a “Benim olmazsan toprağın olursun” yazılı mektuplar gönderdiği anlatan çevre sakrinleri, İsmet Yozcu'nun markete giren gençleri bile tehdit ettiğini söyledi.

DHA