Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı , batık Etibank"ı hortumlamaktan sanık olarak İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Dinç Bilgin ve Önay Şevket Bilgin"in, Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner ve Avukat M. Kenan Tekdağ"a iftira attıklarını belirledi. Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı iftira suçundan dolayı Dinç Bilgin ve Önay Ş.Bilgin hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle Şişli Asliye 9. Ceza Mahkemesinde kamu davası açtı.

Dinç Bilgin , 2007 yılında TMSF"ye müracaat ederek Turgay Ciner ile aralarında 2002 yılında yapılmış inanç sözleşmeleri olduğunu ve bu sözleşmelerle kendisinin Merkez Grubu şirketlerinde % 50 oranında ortak olduğunu iddia etmiş, TMSF de bu belgelere dayanarak Merkez Grubunda Dinç Bilgin"in %50 oranında ortaklığı olduğu gerekçesiyle Sabah Gazetesi ve ATV Televizyonu dahil çok sayıda medya varlıklarına sahip olan Merkez Grubu Şirketlerinin hisselerine ve yönetimine el koymuştu.

Bu iddiaya karşılık Turgay Ciner vekili Av. M. Kenan Tekdağ, İstanbul İdare Mahkemesinde ve İstanbul 10. asliye Ticaret Mahkemesinde davalar açarak Dinç Bilgin"in TMSF"ye ibraz ettiği belgelerin 10.12.2002 tarihli ve 03.04.2003 tarihli protokollerle iptal ve imha edildiğini, Dinç Bilgin"in TMSF"ye iptal edilmiş geçersiz, hükümsüz ya da sahte belgeler verdiğini savunmuş ve bunları ispatlayan “ iptal ve imha protokollerini “ mahkemelere ibraz etmişti.

Dinç Bilgin ve Önay Ş. Bilgin"in Merkez Grubundaki ortaklık iddialarını çürüten protokollerin ortaya çıkması üzerine Dinç bilgin ve Önay Ş. Bilgin bu kez kendi imzalarını taşıyan iptal ve imha protokollerinin sahte olarak düzenlendiğini iddia ederek Turgay Ciner ve M. Kenan Tekdağ hakkında özel evrakta sahtecilik suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Dinç Bilgin ve Önay Ş. Bilgin"in bu iddialarını soruşturan Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı, Turgay Ciner vekili Av. M. Kenan Tekdağ"ın mahkemelere ibraz ettiği 10.12.2002 tarihli “ protokol “ başlıklı belge ile 03.04.2003 tarihli “ teslim ve imha protokolü “ isimli belgelerin sahte olmadığını, altındaki imzaların orijinal ıslak imza olduğunu, ve bu anlaşmada ismi geçen Önay Ş. Bilgine ait olduğunu adli tıp ve grafoloji ve sahtecilik uzmanlarına yaptırdığı bilirkişi incelemeleri sonucunda tespit etti.

Bu tespit sonucunda, Turgay Ciner ve M. Kenan Tekdağ hakkında Dinç Bilgin ve Önay Ş. Bilgin"in şikayetleri dolayısıyla takipsizlik kararı veren Şişli Cumhuriyet Başsavcısı Mecit Ceylan, bu kez Turgay Ciner ve M. Kenan Tekdağ"a iftira attıkları kesinleşen Dinç Bilgin ve Önay Ş. Bilgin haklarında 2 yıldan 8 yıla kadar cezalandırılmaları istemiyle Şişli Asliye 9. Ceza Mahkemesinde kamu davası açtı.

Şişli Başsavcılığının Dinç Bilgin"in iftiracılığını tespit eden bu kararı ile Dinç Bilgin"in Merkez Grubunda Turgay Ciner ile %50 oranında ortak olduğuna ilişkin iddiasının ve bu iddiaya destek için TMSF"ye ibraz ettiği belgelerin hukuken geçersiz ve hükümsüz belgeler olduğu ortaya çıkmış oluyor.

Şişli Cumhuriyet Başsavcılığının bu kararından ayrı olarak daha önce İstanbul Bölge İdare Mahkemesi de TMSF"nin, Dinç Bilgin"in iddialarına dayanarak Merkez Grubu"nun yönetim ve denetimine el koyma kararının hukuka açıkça aykırı olduğu gerekçesiyle el koyma işleminin yürütmesinin durdurulması kararı vermişti.