İddiaya göre Kozan İlçesi’nin Bağtepe Mahallesi’nde Sinem Kütük, saat 07.00’de çocuklarından 10 aylık Anıl’ı kayınvalidesine bırakıp, yanına diğer oğlu Mehmet’i alarak eltisi Gülsüm Kütük ile birlikte inekleri otlatmak için ormanlık alandaki Değirmenbozuğu mevkiine gitti. Sinem Kütük, ormanlık alana gittiğinde hayvanların arkasından gelen oğlu Mehmet’in yanlarında olmadığını fark etti. Sinem ve Gülsüm Kütük, çevrede yaptığı aramada Mehmet’i bulamayınca eve dönmüş olabileceğini düşünüp mahalleye gitti.

Oğlunuevde bulamayan anne, daha sonra koyunları otlatan eşi Hacı Kütük ile akrabalarına haber verdi. Mahallede de yapılan aramada bir sonuç çıkmayınca, Jandarmaya haber verildi. İhbar üzerine mahalleye giden ekipler, vatandaşlarla birlikte Mehmet Kütük’ü aramaya başladı.

Bu yıl ilkokul 3’üncü sınıfa geçtiği belirtilen Mehmet Kütük’ü arama çalışmalarından henüz bir sonuç alınamazken, Adana İl jandarma Komutanlığı’ndan arama köpekleri istendi. Ayrıca Arama Kurtarma (AKUT) ekiplerinin de bölgeye gönderildiği bildirildi.

’UMUTLARIM AZALIYOR’

Mehmet Kütük’ün doğduğunda raşitizm hastası olduğu ve bu nedenle yürüyemediği, yapılan yoğun tedaviler sonunda 4 yaşında sağlığına kavuştuğu belirtildi. Gözü yaşlı anne Sinem Kütük, oğlunun başına bir şey gelmesinden korktuğunu belirterek, "Gece gündüz demeden sırtımda taşıdım. Yağmur çamur demeden sırtımda taşıyıp doktora götürdüm. Çok şükür kurtardık ama başımıza bu geldi. İnşallah bulunur ama umutlarım azalıyor. İnşallah başına bir iş gelmemiştir. Acaba yılan mı soktu, başka bir hayvana mı yem oldu? Başına bir şey gelmesinden çok korkuyorum" diye konuştu.

Baba Hacı Kütük ise Mehmet’i her yerde aradıklarını ancak bulamadıklarını belirterek, "Ben koyunları otlatmaya gitmiştim. Duyunca geldim ve arkadaşlarımızla arıyoruz. Bakmamız gereken her yere baktık ama bulamadık. İnşallah bulunur. Allah inşallah başımıza bir acı vermez" dedi.