Aile Yusuf’un tedavisi için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.
 
Kalorifercilik yaparak ailesinin geçimini sağlayan 48 yaşındaki Tahir Tek, oğlunun okula gidiş gelişlerinde kiloları nedeniyle büyük sorun yaşadığını ve bu nedenle 2 yıl okula göndermediklerini belirtti. Tahir Tek şunları anlattı:
 
"Ailece en büyük dileğimiz Yusuf’un tedavi ettirilmesi. Obezite hastalığından kurtulursa dünyanın en mutlu insanı biz olacağız. Kilolarından dolayı bazı TV kuruluşları ’Oğlunuzu tedavi ettireceğiz’ diyerek bizi kandırıp İstanbul’a çağırdı. Ama kimse yardım elini uzatmadı. Artık televizyonlara çıkmaya utanıyorum. Oğlum kiloları nedeniyle yürüyemediği için her gün 2 kilometre el arabası ile götürüp getiriyorum. Ben başta olmak üzere ailece Yusufla ilgileniyoruz. Oğlum 8 yaşında 70 kiloya çıktı. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan yardım istiyorum."
 
’YARDIM EDERLERSE HAYATINI KURTARIRLAR’
 
Kemal Paşa ilköğretim okulu birinci sınıfa giden Yusuf ise, okulun maskotu oldu. Sınıf öğretmeni Özlem Gürpınar şunları söyledi:
 
"Biz Yusuf’la bu eğitim öğretim yılında tanıştık. Yaşı itibariyle okula daha önceki yıllarda gelmesi gerekiyordu ancak kiloları nedeniyle gelememiş. Yalnız Yusuf fazla kiloları nedeniyle hareket edemiyor, hareketleri çok kısıtlı en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor ve yemek yeme konusunda kendisine hakim olamıyor. Daha önce de tedavi girişimleri yaşanmış ama, ailenin maddi durumunun kötü olması nedeniyle herhangi bir tedavi uygulanamamış. Hayırseverler yardım elini uzatırsa Yusuf’un hayatını kurtarmış olurlar. Yusuf da diğer arkadaşları gibi oyun oynamak istiyor ama, kiloları nedeniyle bunların hiç birini yapamıyor. Ben de bir öğretmen olarak herkesin Yusuf için seferber olmasını istiyorum."
 
’KOŞUP OYNAMAK İSTİYORUM’
 
Doymak nedir bilmeyen Yusuf Tek de, çok istediği okula kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi. Günde 10 ekmek yediğini belirten Yusuf, "Annem, zayıflamam için şimdi fazla ekmek vermiyor ama sık sık yemek yiyorum. Kilolarımdan kurtulmak istiyorum. Yürüyemediğim için babam beni okula el arabası ile getirip götürüyor, bundan çok utanıyorum. Ben de arkadaşlarım gibi koşup oynamak istiyorum" dedi.