Geçtiğimiz yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm bölgesi ilan edilen Aydın'ın Didim İlçesi'nin tanıtımın daha iyi yapılması için “Uygarlık Deltası Meandros Projesi” kapsamında 8 ülkeden 20 genç Didim'e geldi. Didim ve çevresinin binlerce yıldır uygarlıkların beşiği, kültür, sanat ve felsefenin ana merkezi olduğunu belirten Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı gençleri makamında kabul ederek projenin, dünya gençlerini kaynaştırmasını dilediklerini söyledi.
Geleneksel olarak her yıl Aydın'ın Didim ilçesine gelerek çeşitli çalışmalar yürüten Gençlik Servisi Merkezine bağlı gençlerin bu yıl Meandros Projesi için çalışacakları bildirildi. Sırbistan, İrlanda, Fransa, Moldova, Polonya, Gürcistan, Kore ve Amerika'lı 20 genç 15 gün boyunca Didim'de kalacaklar. Gençler 2 haftalık süre zarfında Meandros Projesi faaliyetlerine yardımcı olacaklar.
Gençlerin makamında ziyaret ettiği Belediye Başkanı Mümin Kamacı "Gençlik Servisi Merkezi ile çalışmamızdaki temel amaç, dostlukların kurulması ve barış ortamı sağlamaktır” dedi.
Ziyarette gençlere Meandros Projesi Koordinatörlerinden Ömhur Kaynak tarafından projeyi tanıtan slayt gösterimi sunuldu.