Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez'in cinsel tacizine uğradığı gerekçesiyle devlet korumasına alınan 14 yaşındaki B.Ç. Adli Tıp Kurumu'nda psikiyatrın 'Sen hakim olsan ne karar verirsin?' sorusuna '6-7, hatta 8 sene hapis cezası veririm' şeklinde yanıt verdi.

Habertürk Gazetesi'nden Tülay Acar'ın haberine göre, yapılan testlerde B.Ç.'nin kimi zaman sessizce ağladığı ve tırnaklarını yediği ortaya çıktı. B.Ç. psikiyatrın kendisine sorduğu 'Sen hakim olsan ne karar verirsin?' sorusuna ise 'Kızı (kendisini) çıkartırım. Çünkü yurttan sıkılıyor. Adamın (Hüseyin Üzmez) cezasını veririm. Kendi ailesinden ya da kızın ailesinden uzak tutarım. 6-7 yıl hatta 8 yıl ceza veririm.

Bu ifadelerle ilgili verilen raporlarda da B.Ç.'de depresyon belirtilerinin bulunduğu kaydedildi. İşte raporda yer alan ifadeler:

'Takvim yaşı 14, zeka yaşı 10 yaş 4 ay. Depresyon belirtileri mevcut. Ailesinden ayrılmış olmaktan dolayı üzgün. Aile büütnlüğünün olmamasından kendini sorumlu tutuyor. Eve dönmeyi çok istediği için çelişkili ifadeler veriyor. Kabus görüyor. Ağlama nöbetleri yaşıyor. Okula karşı isteksiz ve konsantrasyon sorunu yaşıyor.'

İşte B.Ç. ile psikiyatrist arasında geçen konuşmalardan bazıları:

OLAY SÜREKLİ AKLIMA GELİYOR

Soru: Adli makamlar seni neden gönderdi, ne bilmek istiyorlar?

B.Ç: Bilmem. Yaşadıklarım için. Hüseyin Üzmez'in 12-13 yaşından beri dedemin arkadaşı olarak tanırım. Evimize 2-3 defa geldi. O kişinin İstanbul'daki evine değişik seferlerde annem, kardeşim ve babamla birlikte temizlik yapmaya gittim. Bana oyuncak ve kıyafet almadı. Hediye olarak kendi kitaplarından verdi. İstanbul'daki evinde temizlik sonrası annem bankamatiğe gitmişti. O kişi beni çağırdı. Bana birşey anlatıyordu. Salonda uyanık uzanıyordum. Yanıma geldi, toplandım, oturdum. Elini omzuma attı, göğsümü elledi.

Soru: Yanlışlıkla olabilir mi ?

B.Ç: Hayır. Elini attım, kalktım. Lavaboya gittim. Kilidi yoktu sadece kapatabildim. Annem 5-6 dakika sonra geldi. Ben lavaboda bekledim. Anneme dönüş yolunda anlattım. 'Babam gibi biliyordumde' dedi.

Soru: 'Söyleme' dedi mi ?

B.Ç: Hayır! Bunları anlatmaktan çok sıkıldım, çok ifade ettim.

Soru: Sıkıldım ne demek ?

B.Ç: Annemi göremiyorum. Başka bir gün yine onun evinde uzanıyordum. Pantolon ve tişört vardı üzerimde. Yanıma geldi. 'Senin iyiliğin için birşey yapacağım kormam' dedi. Altımın hepsini çıkarttı, üstümü çıkarmadı. Hiçbir şey yapamadım. Alt tarafımı ellemedi. Bana birşey yapmadı. Sonra dışarıya çıktık. Polisler geldi.

Soru: Onları görünce sevindin mi ?

B.Ç: Hayır. Beni olaydan sonra yurda aldılar. Hala buradayım. Babam, akrabalarım, kardeşlerim ziyarete geliyor. Annem gelmiyor. Hapiste. Nedenini bilmiyor.

Soru: Bu olay seni nasıl etkiledi ? Ağladığını görüyorum.

B.Ç: Hepsine çok üzüldüm. Erken uyanıyorum. Her gün ağlıyorum. Diğerleri bahçeye iniyor. Benim canım istemiyor. Hep olay aklıma geliyor. Herşey canımı sıkıyor.

Soru: Düşüncelerden kurtulmak için çözüm düşündün mü ?

B.Ç: Bilmiyorum. Olayları kafamdan atmak istiyorum, atamıyorum.

Soru: Bu olayla ilgili ne değişti ?

B.Ç: Ailemi kaybettim. Başka bir şey değişmedi.