Fatih Terim'den boşalan milli takımlar teknik direktörlüğü koltuğu için adı geçen isimler arasında liste başı olan Hollandalı çalıştırıcı Guus Hiddink, Türkiye Futbol Federasyonu'nun sunduğu teklifi reddetti. Türkiye'de ilk kez 'Flying Dutchman' futbol bloğunun duyurduğu habere göre Hollanda basını dün Hiddink'in, TFF'nin yaptığı 8 milyon Euro'luk öneriye 'Hayır' dediğini yazdı. Şu anda Rusya'da 7 Milyon Euro kazanan Hollandalı teknik direktörün sözleşmesi 2010 Dünya Kupası'nın ardından sona erecek. Hatırlanacağı gibi eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in aldığı aylık 260 bin TL'lik maaş uzun süre gündemden düşmemiş ve de tartışmaları da beraberinde getirmişti.

En prestijli Terim
İspanya'da lige kötü bir başlangıç yapan ve Teknik Direktör Abel Resino Gomez'in görevine son verilmesinden sonra teknik adam arayışlarını hızlandıran Atletico Madrid'de, Danimarkalı Michael Laudrup ismi ön plana çıkıyor. İspanyol basınında çıkan habere göre Türk medyası kaynak gösterilerek Fatih Terim de adaylar arasında gösterildi. Haberde Terim'le ilgili, 'Uluslararası prestiji çok yüksek bir teknik adam. Galatasaray ile UEFA Kupası'nı kazandı. Ülkesinin dışında Fiorentina ve Milan'da çalıştı. Karar alma özelliğine ve maçı soyunma odasından başlayarak kazanma yeteneğine sahip' değerlendirmesinde bulunuldu.

Vural Milli Takım'a talip
Kasımpaşaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, milli takım teknik direktörlüğü için kesinlikle Türk bir çalıştırıcyla anlaşılması gerektiğini söyledi. Vural, Türk teknik direktörlere değer verilmediğini savunarak 'Ben kendimi bu konuda yeterli görüyorum. Benim gibi kendini yeterli gören bir sürü arkadaş olduğunu da biliyorum. Bana göre federasyon daha cesaretli, yürekli, kendine özel davranıp bu konuda inandığı bir Türk'ü göreve getirirse bana göre daha akıllı olur. İstatistikleri bakın; yabancı antrenörler kepaze olup döndüler. Bizde yürek var. Sonra iş geliyor. Yabancı bunu anlayamaz' diye konuştu.

FIFA kurallarına uyduk
Bursa Valisi Şahabettin Harput, geçen hafta oynanan Ermenistan maçı öncesinde Azerbaycan bayraklarının toplanmasıyla ilgili, 'FIFA, kendi statüsü ve güvenlik regülasyonunun ilgili maddeleri gereği, Azerbaycan bayrağının müsabakaya sokulamayacağını bildirmiş, aksi halde müsabakayı iptal edeceğini beyan etmiştir. Valiliğimizin, bu kararı uygulamada takdir hakkı söz konusu olmayıp, uygulama zorunluluğu vardır' dedi. Harput ayrıca 238 Azerbaycan bayrağının toplandığını söyledi./akşam