'Sahte silah ruhsatı çetesi' soruşturması derinleştikçe yeni detaylar gün yüzüne çıkıyor. 2003'te polislikten ayrılan şebeke lideri Okan A.'nın çeşitli bankalarda nakit 8 milyon eurosu olduğu tespit edildi. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla çeteye düzenlenen operasyonda 74 kişi gözaltına alınmıştı. Bir emniyet müdürünün de çeteye yardım ettiği ortaya çıkmıştı. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül, Okan A.'nın bankadaki hesaplarına, gayrimenkullerine tedbir koydurdu. Okan A.'nın sevgilisi Ebru T.'nin de banka hesabında yüklü miktarda parası olduğu belirlendi.

DİNLENDİKLERİNİ BİLİYORLARMIŞ

GeçtİĞİmİz yıl Jandarma, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla yine sahte belgelerle silah ruhsatı ayarlayan çeteye yönelik bir operasyon düzenlemişti. Bu operasyon sonucunda dinlendiklerini öğrenen Okan A. ve çete üyelerinin 15 gün boyunca telefonda sürekli olarak 'Bu namussuzlar yüzünden bizler de zor durumda kalıyoruz. Biz devlet dairelerinde günlerce uğraşırken bunlar sahte belgelerle evraklar alıyorlar. Bunlarla aynı mesleği yaptığımız için utanıyoruz' şeklinde konuştukları tespit edildi. 15 günün ardından çete üyelerinin konuşmalarının eskiye döndüğü belirlendi.

'SAHTE EVRAKTAN HİÇ HABERİMİZ YOK'

Çeteden silah ruhsatı aldığı için ifadeye çağrılan Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren, 'Bu kişi bir tanıdık vasıtasıyla bana ulaştı. Ruhsat ayarlayacağını söyledi. Ben de kendisine vekalet verdim. İşlerim çok yoğun olduğu için kendim ilgilenemedim. Sahte belge ayarladığını bilmiyordum' dedi. Türkücü İzzet Yıldızhan da, Süren gibi meşgul olduğu gerekçesiyle Okan A.'ya vekalet verdiğini söyledi.