Arınç"a suikast iddialarıyla ilgili TSK"nın "Kozmik Odası"nda arama yapan hâkim ile iddiaları soruşturan savcıya, içinde 8"er mermi bulunan mektuplar gönderildi. Tehdit içerikli mektup ve mermilerden parmak izi örneği alınırken, iki zarfın da aynı "sahte isimle" gönderildiği anlaşıldı.

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç"ın evinin yakınında içinde subayların bulunduğu iki aracın yakalandığı 19 Aralık 2009 tarihinden bu yana Ankara her gün yeni bir sarsıcı gelişmeye sahne oluyor. Bu kez de Seferberlik Bölge Başkanlığı binasındaki kozmik odada arama yapan 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Kadir Kayan ile iddiaları soruşturan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili"ye içinde sekizer mermi ve tehdit notları bulunan mektuplar gönderildi.

Makamlarına gönderildi

Dün sabah saatlerinde Kayan ve Bilgili"nin Ankara Adliyesi"ndeki makamlarına aynı kargo şirketinden iki zarf getirildi. Hâkim ve savcı, zarfları açınca tehdit içerikli mektup ve sekizer adet Kaleşnikof mermisi bulunduğunu gördü. Adliye binasına çağırılan Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi uzmanları, tehdit içerikli mektup ve mermilerden parmakizi örneği aldı.

Mermiler kriminalde

Soruşturmayı yürüten Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, her iki zarfın da aynı isimle özel bir kargo şirketinin Ankara şubesinden gönderildiğini belirledi. Zarfların üzerinde bulunan ismin sahte olduğunu tespit eden polisler, mermileri incelemek üzere kriminal labaratuvara gönderdi.

Her askere bir mermi mi?

Zarfın içinde bulunan küçük notta, savcıya ve hâkime gönderilen sekizer merminin, Arınç"a suikast iddiaları üzerine gözaltına alınan sekiz askeri temsil ettiği iddia edildi. Bu arada, ismi açıklanmayan kargo şirketinin çalışanlarıyla görüşen polis, zarfların 35-40 yaşlarında bir erkek tarafından görevliye teslim edildiğini öğrendi.
Polis, kargo şubesinin çevresindeki tüm güvenlik kameralarının kayıtlarına elkoydu. Kayıtlardaki görüntüler, Terörle Mücadele Şubesi"nde kargo çalışanları ile birlikte incelenmeye başlandı.

İlk tehditleri değil

HÂKİM Kadir Kayan ve Savcı Mustafa Bilgili"ye, geçtiğimiz hafta da tehdit içerikli mektup, cep telefonu mesajı ve mail gönderilmişti. Savcı Bilgili"nin telefonuna bilinmeyen bir numaradan gönderilen kısa mesajda, 24 Mart 1974"te evi önünde silahlı saldırı sonucu öldürülen Cumhuriyet Savcısı Doğan Öz hatırlatılarak, “Sonun Doğan Öz gibi olur” denilmişti. Hâkim Kayan"a ise içinde “son uyarı” notuyla, gazete ve dergilerden kesilmiş çok sayıda ölmüş insan fotoğrafının bulunduğu zarf gönderilmişti. / DHA