Kaymakam Okur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türk kadınının Kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi Cumhuriyetin kuruluşunda da önemli rol oynadığını, Cumhuriyetle birlikte tüm dünya kadınlarının sahip olduğu hak ve özgürlüklere kavuştuğunu belirtti.
Bu sayede Türk kadının ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi alanda önemli konumlara geldiğini, kadınların yaşamları süresince toplumsal gelişme ve çağdaşlaşma konusunda ortaya koydukları özveri ve fedakârlıkları, onların üretken ve yaratıcı doğalarıyla, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasında oynadıkları önemli rolün yadsınamaz bir gerçek olduğunu dile getiren Okur, kadına yönelik şiddetin, oluşan toplumsal duyarlılık ve devlet tarafından gösterilen kararlılık sonucunda yok olacağına inandığını ifade etti.


AK Parti Milletvekili Kılınç

AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç ise, aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu istiklal mücadelemizin kahramanları olan kadınların, bir anne, bir eş ve hayatın bütün alanlarında etkin birey olarak saygın bir yerde olduklarını ifade etti.
Kılınç, şunları bildirdi:
''Kadınların anne olarak gelecek nesilleri yetiştirme konusunda gösterdikleri fedakarlık, annelik duygusu ve ailesini ayakta tutma cabası her türlü takdirin üzerindedir. Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte kadının, çağdaş ve dünya kadınlarının sahip olduğu kazanımları tek tek elde etmiş, modern Türkiye'nin kurulmasında da önemli misyon üstlenmişlerdir. Bu nedenle geleceğe güvenle bakabilmek, kadını ve kadın haklarını önemsemekle doğru orantılıdır. Nitekim şu anda Anayasa ve Medeni Kanun'da yapılan düzenlemelerle genel anlamda kadına karşı ayrımcılığın önüne geçilmiştir.
Ne mutlu bize ki milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Kadının, kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı, toplumumuzda daha iyiye daha güzele en hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz. Bu vesileyle, bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.''