Etkinlikler 7 mart günü saat 14.00’de Forum Aydın Zeytin Meydanında Pınar Taşdöner, Burçin Çil ve Rüştü Uzkut tarafından verilecek Türkülerimiz aslı mini konserle başlayacak. Saat 16.00’da ise Aydın Forum Zeytin Meydanında Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kadın Meclisi üyeleri ve ADÜ TURK MSIC tarafından” Kadına Yönelik Şiddet” isimli drama sahnelenecek.
Etkinliklerin ikinci günü 8 Mart Perşembe günü, kutlamalar Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına saat 11:30’da çelenk konulması ile başlanacak. Saat 14:00’de ADÜ TURK MSIC tarafından Adnan Menderes Üniversitesindeki kadın hastalar ziyaret edilecek. 8 Mart günü etkinlikler saat 20:00’de Aydın Belediyesi Türk Halk ve Sanat Müziği korolarının Şükran Güngör sahnesinde vereceği konserle son bulacak.
9 Mart Cuma günü son gün etkinlikleri ise saat 14:00’daki Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kadın Meclisi üyeleri ve ADÜ TURK MSIC tarafından Şükran Güngör sahnesinde sergilenecek olan ” Kadına Yönelik Şiddet” isimli drama ile başlayacak. Saat 15:00’de Ayşe Sucu’nun konuşmacı olarak katıldığı “İslam’da Kadın ve Şiddet” isimli söyleşi Şükran Güngör Sahnesinde vatandaşlar tarafından izlenebilecek. Son gün etkinlikleri saat 20:00’de yapılacak olan film gösterimi ile son bulacak.