Alınan bilgiye göre, Söke Emniyet Müdürlüğü, internet üzerinden sahte ilanlar verip alıcılarla temasa geçen ve kapora yatırılmasını sağladıktan sonra ortadan kaybolan suç örgütü üyeleriyle ilgili çalışma başlattı.
Örgüt üyelerinin yaygın olarak kullanılan ikinci el araç alım-satım sitelerine sahte ilanlar vererek alıcılardan banka hesabına kapora yatırmasını istediği, daha sonra ilahları kaldırarak telefonları kullanım dışı bıraktığı tespit edildi. İlçe merkezindeki banka şubelerine yatırılan paraların ATM'lerden çekildiği belirlendi.
Güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucu, para çeken C.G. ve Ü.B. gözaltına alındı. Daha sonra Davutlar beldesinde bir eve düzenlenen operasyonda A.Ç, Y.K, S.E, Y.K, E.K. ve V.U. yakalandı.
Zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, internet üzerinden ikinci el otomobil satışında dolandırıcılık vakasının daha önce saptanamadığını belirtti.
Demirezer, ''Bu tür bir olay Türkiye çapında bir ilk. Basit gibi görünen, vatandaşı cezbetmek için kurulmuş bir tuzak ama akıllıca yapılmış bir yöntem. Öncelikle vergi borcu olmayan bir aracı bulup bu aracın satışını yapıyormuş gibi gösterip düşük fiyatla satışa koyarak cazip hale getirmişler. Daha sonra da telefon bağlantısıyla görüşme sağlandığında aracın çok talibi olduğu, alınmak isteniyorsa kapora yatırılması gerektiği şeklinde ikna yoluna dayalı organizasyon yapılmış. Bu organizasyon iyi takip edildi ve toparlanmalarına fırsat verilmeden bütün malzemeleriyle yakalandılar'' dedi.