'Delil karartma'yla ilgili sorgulanan askerler serbest bırakıldı.

Albay Dursun Çiçek imzalı 'AK Parti ve Gülen'i Bitirme Planı'nın 12 Haziran'da ortaya çıkmasından sonra Genelkurmay Karargahı'nda delilleri yok etme işleminde görev aldığı ileri sürülen askerlerden 8'i dün Ergenekon savcılarına ifade verdi.

İsimsiz bir subay tarafından Ergenekon savcılarına 'Darbe Andıcı'nın ıslak imzalı orijinaliyle gönderilen ihbar mektubunda anlatılan Karargah'taki delilleri karartma iddialarıyla ilgili dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde hareketli saatler yaşandı. İki grup halinde adliyeye getirilen biri binbaşı 8 asker iddialarla ilgili Ergenekon savcılarına ifade verdi.

TOPLAM 9 SAAT SORGULANDILAR

Sabah saatlerinde minibüsle Merkez Komutanlığı'ndan getirilen 3 asker, yaklaşık 4 saat Ergenekon savcılarına ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. 3 askeri Merkez Komutanlığı'na götüren minibüs, 5 asker ile adliyeye döndü. İkinci grupta adliyeye gelen ve aralarında bir binbaşının da bulunduğu 5 asker yaklaşık 6 saat savcıya ifade verdi. Savcıların askerlere Genelkurmay'daki delil karartma iddiasıyla ilgili sorular sorduğu öğrenildi. 5 askerden 2'si savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 3 asker tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan askerler de akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

16 ASKERİN İFADESİ ALINDI

İsimsiz subay tarafından Ergenekon savcılarına 'Darbe Andıcı'nın orijinaliyle gönderilen ihbar mektubunda belgenin fotokopisi ortaya çıktığında Genel Kurmay Kararğahı'nda onlarca çuval belgenin imha edildiği ve bilgisayarlardaki bilgilerin geri getirilemeyecek şekilde 35 kez silindiği iddia edilmişti. İddialarla ilgili 1 sivil memur ile 1'i albay olmak üzere 8 subayın ifadesi alınmıştı. Soruşturmada ifadesi alınan asker sayısı dünkülerle birlikte 16 oldu./yeni şafak