CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti örgütleri ve kurultay delegasyonundan, “İstediği Parti Meclisi"ni oluşturabileceği” mesajını alması halinde olağanüstü kurultaya gidecek.

Kılıçdaroğlu, gündeminde “Parti Meclisi"nin yenilenmesi” maddesinin olduğu olağanüstü kurultay olasılığıyla ilgili kurmaylarıyla bir değerlendirme yaptı. Kılıçdaroğlu"nun başkanlığında dün toplanan ve 4 saat süren MYK"da da konu gündeme geldi. Kılıçdaroğlu, “Milletvekillerimiz, il, ilçe örgütlerimiz ve kurultay delegelerimizden, belirleyeceğim PM listesinin hemen hemen tümüne tam destek verecekleri yönünde bir mesaj alırsam, olağanüstü kurultaya giderim” değerlendirmesi yaptı. Toplantıdan, “Örgütlerle temasımızdan özellikle Önder Sav"ın müdahalesine izin vermeyecek bir delegasyon desteği sağlanırsa, bu destekle kurultaya gidelim” kararı çıktı.

Baykal"a PM daveti

Kılıçdaroğlu ekibinin bu süreçte eski Genel Başkan Deniz Baykal"ın da desteğini isteyeceği hatta Baykal"a yeni PM"de görev alması ricasında bulunulacağı kulislere yansıdı. Baykal"ın kabul etmemesi halinde kendisine yakın bazı isimlerin PM listesine alınacağı belirtildi.

İllerde tasfiye yok

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, partisinin grup başkanvekillikleri ve il başkanlıklarında değişikliğin söz konusu olmadığını belirterek, “İllerde de değişim veya tasfiye söz konusu değil. Bu İstanbul için de geçerli” dedi. CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gürsel Tekin imzasıyla il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgede, “Merkez Yönetim Kurulu"nun 8 Kasım 2010 tarihli toplantısında ikinci bir emre kadar herhangi bir atama ve görevden alma yapılmamasına karar verilmiştir” denildi.

78 eski vekilin destek ziyareti

CHP ve DSP"de görev yapmış 78 eski milletvekili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nu ziyaret ederek, yeni yönetime desteğini açıkladı. Eski milletvekillerini CHP Parti Meclisi salonunda ağırlayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Geçmişteki kırgınlıkları unuttuk. Şimdi tüm CHP"lilerin çok çalışması gerekiyor. Türkiye"nin CHP iktidarına ihtiyacı var. Rayından çıkan Türkiye"nin tekrar rayına oturması için ihtiyacımız var. Hiçbir koltuk beklentimiz yok, tek amacımız Türkiye"yi çağdaş uygarlık düzeyine demokratik yollardan ulaştırmaktır.” Aralarında Fikret Ünlü, Mehmet Moğultay, Mehmet Tomanbay, Gönül Saray, Züheyir Amber, Kemal Ataman, Mustafa Gazalcı, Mustafa Özyurt, Hüseyin Özcan"ın da bulunduğu eski vekiller adına konuşan Celal Topkan, “Bizler, sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi.