Ağaçlandırma programına başta Vali Mustafa Malay, İl Çevre ve Orman İl Müdürü Veli Yorgalı ve ilçe protokolü olmak üzere çok sayıda vatandaş ve öğrenci destek verdi.
Proje hakkında bilgiler veren İl Çevre ve Orman il Müdürü Veli Yorgalı, dünyanın küresel ısınma nedeni ile iklim değişikliği ve çölleşme gibi çevresel tehditlere karşı hassas duruma geldiği söyledi. Bu tehditlerin en fazla hissedildiği ülkelerin başında Türkiye"nin geldiğini belirten Yorgalı, “Küresel ısınma ve çölleşmeye karşı en basit ve en etkin mücadele yöntemi dünyadaki orman alanlarını ve ağaç varlığının artırılmasıdır. İlimizde bu amaçla bir çok çalışma yapılmakta olup, Çine ilçesi Karanfiller köyünde hazırlanan ağaçlandırma sahasında sezonun ilk fidanlarını dikilmiş olduk. Valiliğimiz ve Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan "Karanfiller Toprak Koruma Amaçlı Ağaçlandırma Projesi' kapsamında 55 bin adedi fıstık çamı, 20 bin adedi karaservi ve diğerleri de yalancı akasya ve badem gibi türler olmak üzere toplam 75 bin adet fidan toprakla buluşmuş oldu” dedi.
Aydın'da göreve başladığı günden bu yana ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiğini son genelge ile birlikte seferberlik ilan ettiklerini ifade eden Vali Mustafa Malay da, Aydın'da yaşayan her ferdin her yıl birer ağaç dikmesini ve herkesin en az bir tane ağacı olmasını istedi. Bazı kişilerin sadece bu güzel tavsiyeleri masa başından anlatmakla yetindiğini ifade eden Malay “Artık masa başından ağacın faydasını anlatmak yetmiyor. Herkesi arazide icraatları ile görmek istiyoruz. Ben kendi maaşımdan bin YTL bağışlayarak kampanyayı başlattım. Herkesten de destek bekliyoruz. Bugün hayatı olumsuz etkileyen kuraklığın sebebi de ağaçsızlıktır. Herkesi ağaç dikmeye çağırıyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Karanfiller köyünde hazırlanan 2 bin 200 dekar ağaçlandırma sahasına fıstık çamı, karaservi, yalancı akasya ve badem türlerinden oluşan fidanların dikimi Vali Malay, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi.