Bartın'ın Esentepe Mahallesinde girdikleri belediye kanalizasyon borusunun içinde 3 gün mahsur kalan iki kedi, belediye, itfaiye ve fen işleri ekiplerini seferber etti. 

Mahalleye gelen belediye ekipleri yaklaşık 40 metrelik alanı iş makineleriyle kazdı. Daha sonra ekipler parke taşları sökerek kanalizasyon borularına ulaştı. Ekiplerin yaklaşık 2 saat süren çalışmasının ardından kedilerin olduğu boruya ulaşıldı. 

Kediler kalabalıktan korkunca kanalizasyon borusundan dışarıya çıkmadı. Toplanan kalabalık dağıtıldı. Bir süre sonra kimsenin olmadığını fark eden yavru kediler 72 saat mahsur kaldıkları kanalizasyon borusunun içinden annelerinin sesine kulak vererek çıktı. Yavru kediler annelerinin yanına gitti. 

Yavru kedilere mahalleliler süt ve su verdi. Mahalle sakinlerinden Mustafa Güneş, "Kediler sağ salim kurtuldu. Kedileri annesi çıkarttı. Kedilerin görünüşte sağlık sıkıntısı görünmüyor" dedi. Kedilerin kurtulmasının ardından mahallede geriye belediyenin kazdığı çukurlar ve sökülmüş parke taşları kaldı.